Meny Stäng

Mat med vårtema, livet i marinan och förberedelser

Vi lagar mat med vårtema och lever livet i marinan. Men framför allt håller vi på att förbereda oss inför vårens och sommarens husbilsresa. Nu längtar vi verkligen efter att få ge oss av!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny jobbsituation

Vår jobbsituation har förändrats och jag (Helena) jobbar inte längre hel- eller deltid som folkhälsovetare. Eventuellt blir det en del projekt på distans, med till exempel utbildning eller analys av intervjuer lite senare i år. I övrigt gör vi helt andra saker. Vi jobbar med freedomtravel.se och skriver även artiklar åt magasinet på Housecar.se. Vi får se vad framtiden har att erbjuda!

God mat med vårtema

Vi hade en massa hummer i frysen och var trötta på att laga hummersoppa. Vi vet, detta är verkligen ett lyxbekymmer. Men vad gör man? Peter bestämde sig för att göra en smörgåstårta med hummer och räkor. Oj så gott!

Dagen efter blev det istället sallad med räkor och hummer. Nej, det var inte heller pjåkigt på något sätt.

Efter detta är all hummer slut i våra förråd, och vi har istället inspirerats av Cypern och börjat göra grekiskinspirerade middagar med kyckling, bröd, grekisk sallad och olika röror. Så enkelt och så gott!

Livet i marinan

Livet i marinan är alltid omväxlande, och just nu händer en hel del utanför våra fönster. Igår fick vi bland annat nya stegar överallt, bland annat intill vår husbåt. Det finns också en del som vi själva måste åtgärda snart, men vi återkommer om det.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Vi har hållit en föreläsning, genomfört en intervju och jobbat på i största allmänhet. Det känns bra! Dessutom har vi haft flera dagar med vårväder, och vi har tagit ut våra cyklar för första gången på länge. Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer planerar vi att ännu mer förbereda inför vårens och sommarens husbilsresa. Vi ska fixa med husbåten, göra klart en del business och hämta husbilen från vinterförvaringen. Missa inte att följa!

Missade du förra Happy Friday? Läs Event, vårkänslor och … ingenting

Prenumerera på vårt nyhetsbrev