Meny Stäng

Museibesök, måltidsvariation och en hink med humrar

Då har en vecka hunnit gå på det nya året. Vårt nya år startade (om man bortser från en dag med migrän) med museibesök, varierade måltider och en stor hink fylld med humrar. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nyårsfirande i husbåten

Vi skulle ha firat nyår med vänner, men eftersom de blev förkylda ställde vi in träffen och firade själva hemma i husbåten istället. Tråkigt att ställa in förstås, men vi hade ändå en trevlig kväll hemma.

Till middag blev det hjortfilé och ugnsbakade rotfrukter. Hummersoppan som vi skulle haft till förrätt fick vi spara till en annan dag – vi insåg att det hade blivit alldeles för mycket mat!

Vid 12-slaget kunde vi se massor av fyrverkerier från vår husbåt, både över Kungsholmen och på bryggorna i marinan.

Museibesök på Djurgården

Under årets första vecka har vi gjort flera museibesök på Djurgården. Vi har en ambition om att med tiden se alla huvudstadens museer och vi tar ett i taget, när vi har tid över. Roligt och intressant! Från veckans besök har det hittills blivit ett reportage:

Måltider från årets första vecka

Året har inletts med varierade måltider. Hummersoppan, som skulle ha varit en förrätt på nyårsafton, blev istället en huvudrätt på det nya året. Väldigt god och dessutom matig, med hummerkött, rom, spetskål och fileade tomater.

Under en av våra dagliga promenader lyxade vi till det och beställde en sushi i Västermalsgallerian. Sååå gott!

När vi var på Djurgården fick vi istället beställa lunch där. Det blev dagens rätt (spagetti med köttfärssås) på Vikingamuseet. Vi äter sällan pasta, så det var gott som variation!

Peter har också spenderat timmar framför receptvideos på nätet, och bland annat inspirerats till att laga lite mer asiatiskt. Efter att han köpt hem asiatiska kryddningar och såser fick vi en första middag med asiatisk touch: teriyakilax med ris, svamp, salladslök och pak choi. Mycket gott!

Väldigt många humrar

I veckan tog vi också pendeltåget ut till förorten för att hämta en hink med tio (!) färska humrar i en ICA-butik. En släkting hade ropat in humrarna i en budgivning, men nu var hela familjen sjuka och kunde varken hämta eller ta hand om humrarna.

Men hur skulle vi få i oss tio humrar? Det blev till att rensa frysen, packa humrar och frysa in. Nu önskar vi bara att släktingarna snart kryar på sig!

Bäst denna vecka

Även om vi mestadels varit hemma denna vecka så känns det som att året har börjat ganska bra. Vi har hunnit ta tag i en hel del jobb och vi har röjt och fixat lite i köket hemma, för att vara redo för nya matlagningsexperiment.

Det behöver ju inte alltid vara så stora saker som gör att man känner sig nöjd, eller hur? Och du då, vad kan du lyfta upp som positivt från årets första vecka?

Mall of Scandinavia, som vi besökte i veckan

Veckan som kommer

Vi kommer fortsatt befinna oss hemma i Stockholm. Här på freedomtravel.se kan du vänta dig fler reportage om Stockholmsmuseer. Jag håller också på att färdigställa en cityguide till en större svensk stad och Peter håller på att slutföra ytterligare några mastodontlistor, som liknar dem om slott och slottsruiner som vi publicerade förra helgen. Missa inte detta!

Missade du förra Happy Friday? Läs FREEDOMtravel önskar Gott Nytt år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev