Meny Stäng

Vilken vecka! – om Cypern, Kroatien och Finland

Vilken vecka! Vi känner oss nästan snurriga av allt som hänt och händer. I helgen kom vi hem från Cypern och därefter har veckan varit fylld av möten, event och andra utfärder från hemmets lugna vrå. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Härlig resa till Cypern

Resan till Cypern var verkligen fantastiskt härlig! Pressresor är otroligt intensiva och det finns aldrig någon vila på schemat, men det kan vara otroligt givande och roligt. Dessutom bjöd Cypern på ett riktigt härligt klimat i november, med runt 20-25 grader dagtid och mycket sol.

Ny dator

Precis innan vi åkte till Cypern skaffade jag (Helena) en ny dator. Min tidigare dator hade nämligen börjat få för sig att titt som tätt stänga av sig – och sedan mycket motvilligt gå igång igen.

När skärmen sedan sprack, för att jag la den på golvet och Peter trampade på den (ja, jag vet att golvet var en olämplig plats) kändes det som att det var dags … Jag är väldigt nöjd med min nya dator, en Lenovo som jag köpte på Elgiganten. Happy Friday!

Presslunch med Kroatien

Det kändes som att vi bara precis hann komma hem från Cypern innan det var dags för fokus på ett nytt land – nämligen Kroatien! Vi var bjudna på presslunch eftersom Kroatiens turistbyrå ville berätta att Kroatien laddar för att välkomna många turister 2023.

Som vi redan berättat i våra resenyheter så går Kroatien snart med i Schengen och övergår till valutan euro. Dessutom ökar antalet flyglinjer, och bland annat kommer SAS flyga till Split, Pula och Dubrovnik.

Under presslunchen, som arrangerades på Biblioteket Live på Medborgarplatsen, serverades för övrigt en mycket god och lyxig lunch.

Julpyntande hos Peters mamma

Vi har i veckan också hunnit med en liten resa till Peters mamma, som bor i Gävletrakten. Nu när vår husbil är i vinterförvaring har vi ingen bil, så det blev till att hyra bil. Det blev en trevlig utflykt, och vi kunde hjälpa till att plocka fram julpyntet ur förrådet.

Event på Viking Line – om Finland och Baltikum

På torsdagen var det dags för event igen, denna gång ombord på Viking Line. Här mötte vi finska och litauiska destinationer och planerade för eventuella framtida resor. Spännande!

Vi har inte rest så mycket i Finland (och ännu mindre i Litauen), men blev riktigt inspirerade. Dessa länder har mycket att bjuda på och vi blev bland annat nyfikna på alla fina naturområden i Finland, med nationalparker, slott, stora sjöar och spännande utomhusaktiviteter. Förhoppningsvis får vi tillfälle att utforska detta mer!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ja, det är ju resan till Cypern förstås! Den kan vi leva på ett bra tag. Att sitta hemma och gå igenom foton och skriva om resan är nästan som att uppleva den igen. Underbart!

WIFI.se

Din tur … Vad har varit bäst under din vecka? Obs, det behöver ju inte vara något stort. Små positiva saker kan vara härliga glädjeämnen i vardagen!

Vi (Helena och Peter) på Cypern, foto: Christian från Matochresebloggen

Veckan som kommer

Nu är vi hemma i husbåten och här fortsätter vi att hänga ett tag. Kommande vecka är fullbokad med möten och events, och här på FREEDOMtravel blir det blandad kompott. Vi kommer skriva mer om Cypern och om saker som händer i Stockholm. Dessutom har några av våra gästskribenter spännande artiklar på gång. Hoppas att du hänger med oss under veckan!

Missade du förra Happy Friday? Läs Härliga dagar på Cypern – vi njuter av milt klimat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev