Meny Stäng

La Girafe, portugisiskt vin och tjeckisk fest på Bar Central

Vilken vecka! Igen. Vi har hunnit med flera trevliga restaurangbesök, ett gäng möten och event samt dessutom en hel del härligt häng med andra reseskribenter.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Restaurang La Girafe

Det var egentligen i slutet på förra veckan som Peter besökte restaurang La Girafe, på Kungsholmen, tillsammans med vår vän Christian från Matochresebloggen. Den här restaurangen öppnade redan för drygt två år sedan, men nu har man spottat upp sig med ny inredning, ny meny och ny kökschef. Mycket nytt med andra ord!

Restaurangens inspiration kommer från det mångkulturella Paris, och rätterna är såväl klassiskt europeiska som spännande asiatiska. Peter och Christian startade med ett glas av husets champagne och valde att dela på tre förrätter: Sashimi Hamachi, vietnamesiska vårrullar och råbiff. En läcker start!

Till huvudrätt valde Peter havsabborre och till detta potatisgratäng som tillbehör, medan Christian tog in Steak Minute på flapsteak. Slutligen avslutades måltiden med tiramisu respektive marängsviss. En trevlig restaurang och mycket god mat!

Möten, arbete och planering för nästa år

Lagom till veckan började kom Peters bror Micke på besök i husbåten. Sedan har det varit full rulle hela veckan med massor av inbokade event och möten, både fysiska och digitala sådana, för att planera nästa år.

Event: Portugal och vin

I tisdags bjöd Portugals turistbyrå in till ett event med fokus på portugisiskt vin. Det blev verkligen en heldag. Eventet inleddes med frukost och presentationer av olika regioner. Vi blev bland annat inspirerade att se mer av regionen Alentejo, där det finns fantastiskt charmiga byar och riktigt coola gamla borgar, ringmurar och fort.

Därefter var det några timmars lucka, innan det på eftermiddagen var dags för provsmakning av (mycket goda!) portugisiska viner. Då passade jag och Cornelia, från bloggen Lite mera rosa, på att fika, prata och jobba. Fantastiskt trevligt!

Cornelia, som också är gästskribent hos oss, passade för övrigt på att skriva klart sin artikel om en härlig destination i Italien, som kommer imorgon på FREEDOMtravel!

Tjeckisk julfest på Bar Central

Senare i veckan var det dags för julfest tillsammans med Tjeckiens turistbyrå. Vi tycker att Tjeckien är ett fantastiskt fint land att resa i (inte minst med husbilen!) och har samarbetat med den tjeckiska turistbyrån i många år.

Kristina och Lucie från Tjeckiens turistbyrå, och vi (Peter och Helena)

Julfesten anordnades på Bar Central, på Birger Jarlsgatan. Den här restaurangen serverar centraleuropeisk mat och centraleuropeiska viner, det vill säga mat och dryck med inspiration av länder som Tyskland, Tjeckien, Österrike och Ungern.

Maten vi serverades var grymt god, och dessutom var servicen riktigt, riktigt bra, med den där personliga touchen som ger lite extra till ett restaurangbesök. Middagen inleddes med charkuterier, friterad ost och langos (att dela på förstås) med gräddfil, riven ost och lök. Mycket gott!

WIFI.se

Sedan fortsatte middagen med ännu fler godsaker. På borden dukades det upp spätzle, schnitzel, råkostsallad, sardellsmör och potatissallad.

Dessutom serverades confiterat anklår med knödel. Alltså, vilken middag! Allting var så gott och vällagat, så till denna restaurang återkommer vi gärna.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är svårt att säga, men det har varit en rolig vecka med härliga möten och god mat. Å andra sidan har det varit så intensivt så vi kan behöva en lugn helg efter detta …

Din tur, vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det nog också några möten och event, men det bör bli lite lugnare, och det kan behövas! Vår huvudsakliga plan är att vara hemma i husbåten, jobba och träna. På FREEDOMtravel blir det blandad läsning, om allt från Italien till husbilsliv och restips.

Missade du förra Happy Friday? Läs Vilken vecka! Om Cypern, Kroatien och Finland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev