Meny Stäng

Med Finnlines till Malmö – och äntligen gasol

Annons

Då var det till slut dags att lämna Tyskland och resa mot Sverige. Vi tog Finnlines från Travemünde till Malmö, och därefter har vi spenderat några fina dagar i Malmö. Dessutom har vi hunnit träffa vänner. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Med Finnlines från Travemünde till Malmö

När vi inledde vår resa i Tyskland åkte vi med Finnlines Malmö – Travemünde. När vi nu skulle hem blev det samma tur, fast åt andra hållet. Vi bokade bara några dagar i förväg och vi hade riktig tur. Det fanns bara en enda hytt ledig på den avgången vi önskade, och därefter var det fullbokat i flera dagar.

Dags att säga hejdå till Tyskland, där vi haft många fantastiska upplevelser.

Eftersom det bara fanns en enda hytt kvar så kunde vi förstås inte välja. Det blev en ganska liten hytt med våningssängar. Å andra sidan ska man ju mest bara sova och duscha på hytten, så det funkade utmärkt.

Den här gången valde vi att resa vid 22-tiden på kvällen och komma fram vid 07-tiden på morgonen. Väldigt bekvämt! Det blev en sen middag innan det var dags att sova. På morgonen hann vi med frukost innan det var dags att gå av. När man reser på det här sättet känns ju resan snabb och smidig!

Även den här gången bokade vi el ombord för husbilen – en service som vi verkligen uppskattar ombord på Finnlines färjor. På det sättet slipper man ju stänga av kylskåpet.

Visste du förresten att man också kan resa med Finnlines från Kapellskär utanför Stockholm till Nådendal utanför Åbo? Det är en rutt vi kanske skulle vilja testa vid tillfälle.

Äntligen gasol!

Vad var det första vi gjorde när vi kom till Malmö? Vi köpte gasol förstås! Det fanns tyvärr ingen gasol på Bauhaus (och de visste inte ens när de skulle få in gasol igen) så det blev dyr gasol på en bensinmack. Men vad gör väl det när man varit utan gasol i 2-3 veckor. skönt att vara lite mera självförsörjande igen!

Proppfullt på ställplatsen i Malmö

Vi lyckades sedan knipa en plats på ställplatsen i Lagunen Småbåtshamn. Intressant nog fortsatte tyska husbilar välla in även efter att ställplatsen var fullbelagd. De ställde sig helt sonika i dubbla rader, så att det blev smockfullt.

De knackade bara på dörren på husbilen framför och frågade när vederbörande planerade att ge sig av på morgonen, så de skulle kunna flytta sig i tid … Detta är väl inte direkt en optimal lösning ur brandsynpunkt, men ett resultat av att det finns för få ställplatser …

Fina dagar i Malmö

Vi fick några fina dagar i Malmö, som är en mysig stad. Vädret var på topp, och vi hann med allt från parker och street art till annorlunda museer. Reportage kommer lite längre fram!

Härligt möte med ”The Swedish Camel Rider”

Sedan var det dags att rulla mot Göteborg för att träffa Julia och Micke, också kända som ”The Swedish Camel Rider” (@the.swedish.camel.rider på Instagram). Detta äventyrliga par har gjort en lång rad fascinerande resor, och har bland annat spenderat tid i Tunisien med sin husbil Snigel, där Micke tränade och tävlade (!) som kamelryttare.

I våras intervjuade vi dem, via videolänk, vilket resulterade i ett reportage i vårt ”FREEDOMtravel Magasin” (klicka här för att läsa magasinet digitalt). Nu träffades vi för första gången ”på riktigt”. Fantastiskt roligt!

Det blev många timmar med prat om resor och äventyr, grillmiddag och lokal Göteborgsöl!

Bäst denna vecka

Livet går alltid upp och ner, och vi gillar att försöka fokusera på det positiva. Denna vecka är vi glada att vi kom med Finnlines-färjan, att vi har gasol i husbilen och att det äntligen blev av att husbilarna FREEDOM och Snigel fick träffa varandra!

Din tur … vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det den svenska västkusten för vår del. På freedomtravel.se kommer det fortsätta handla om Tyskland lite till. Hoppas att du vill hänga med!

Missade du förra Happy Friday? Läs Långsamt på väg mot Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev