Meny Stäng

Långsamt på väg mot Sverige

Annons

Vi har lämnat Tjeckien bakom oss för denna gång och reser genom östra Tyskland. Långsamt är vi på väg till Sverige. Vi har redan hunnit uppleva en hel del här i Tyskland, men som vanligt ligger vi lite efter med rapporteringen … Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Genom östra Tyskland med husbil

Vi tar oss framåt genom Tyskland med vår husbil. Eftersom vi har slut på gasol (och lagar mat på en elektrisk spisplatta) har det varit superviktigt för oss att hitta platser med el varje kväll. Det har varit förvånansvärt enkelt! Ibland har vi till och med stått ensamma på platser, och andra gånger har det varit halvfullt. Bara en enda gång har vi fått köra runt och “jaga” ledig elplats.

En överdos av slott och trädgårdar

I Tyskland har vi spanat in fina städer och spännande sevärdheter längs vägen, och man kan väl säga att det har blivit en “överdos” av vackra slott och fantastiska trädgårdar. Det är helt otroligt hur många vackra och imponerande platser det finns att se!

Hur många guidade visningar på tyska har vi gått på? Många! Som icke-tysktalande brukar man få ett litet skriftligt häfte på engelska, och det är definitivt bättre än ingenting, men vi har väldigt många förslag på hur dessa häften skulle kunna bli mer pedagogiska … Nåja, fantastiska ställen har vi fått se! Och lite bättre på att förstå tyska har vi ju blivit på köpet.

Några udda spännande sevärdheter

Men, har vi bara kollat på slott och trädgårdar? Nej, inte alls! Vi har hittat en hel del annorlunda och intressanta sevärdheter också. Kan du till exempel ana vad bilden nedanför föreställer? Nej, vi kommer inte avslöja ännu … Men det kommer om någon vecka eller så, på en blogg nära dig.

Nya produkter i webbutiken

Vi jobbar förstås också på många olika sätt medan vi reser. Vi gör olika typer av samarbeten, skriver artiklar för andra uppdragsgivare och tar hand om webbutiken. Den här veckan har vi lagt upp fyra nya produkter i butiken: sim-kort med 100, 250, 500 eller 1000 GB, som du kan använda överallt inom EU/EES, och som gäller i 12 månader.

Dessa sim-kort är framför allt för dig som stannar utomlands under lite längre tid. Roamingen från din vanliga operatör är begränsad och om du stannar utomlands länge är risken stor att den inte räcker till. Vi har själv använt ett sånt här sim-kort under vår resa, och det har helt klart varit vår räddning. Här hittar du alla fyra simkorten.

Bäst denna vecka

Det bästa denna vecka är att vi fortfarande får vara på rull, för att upptäcka och skriva om fantastiska platser i Europa. Detta älskar vi verkligen!

Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer spendera ytterligare lite tid i Tyskland, men rullar långsamt mot Sverige. Men bli inte förvånad om det kommer handla om Tyskland på freedomtravel.se under ett bra tag. Natur, borgar, slott, trädgårdar, städer, arkitektur och annorlunda sevärdheter är vad du kan vänta dig att läsa om!

Missade du förra Happy Friday? Läs Från Tjeckien till Tyskland – och värmande kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev