Meny Stäng

Härlig husbilsresa i Småland – i november

Annons

Vilken härlig husbilsresa vi gjort i Småland – i november! Såhär års har vi många gånger avslutat husbilssäsongen, och därför känns det extra lyxigt att precis ha varit på rull. Och ja, vi gillar att åka husbil på senhösten. Happy Friday!

Härlig husbilsresa på senhösten

Vi har, i samarbete med Glasriket, upptäckt det område i Småland där man tillverkar glas i en rad större glasbruk och mindre glashyttor. Det har varit riktigt roligt att vara på rull med husbilen igen, och inte minst har det varit kul att upptäcka en region som är trevlig att resa runt i, även nu i mörka november.

Vi tycker att vi hela tiden haft varmt och mysigt i husbilen, även om det förstås går åt lite mer gasol än när man reser på sommarhalvåret. Vi har dock hittat ställplats eller camping med elstolpe varenda natt. Du som också har husbil, under hur stor del av året brukar du använda den?

Konst …

Glasriket bjuder på en hel del konst, framför allt i form av glas, men också i form av måleri och allehanda hantverk. Vi visade en del i gårdagens inlägg om Kosta Art Gallery, och vi kommer också visa mer framöver. Nedanför ser du en superfin julget, gjord av glaskonstnären Lennart Nissmark, som är verksam vid Bergdalahyttan.

och äventyr!

Men Glasriket bjuder inte bara på glas och konst, utan också på natur och äventyr! Vi har bland annat kört med husbilen genom Kosta safaripark, där vi såg alla möjliga vilda djur. En älg tittade lite förvånat på oss när vi kom körande. Vad skulle han göra? Skulle han bli rädd?

Nej, han passade på att räcka ut tungan. Inte var han rädd för FREEDOM inte!

Vi har också bott vid en hundvänlig gård, varifrån vi gjorde en härlig cykeltur. Nu har vi ju ingen egen hund, men under cykelturen fick vi ”låna” gårdens fina hund Kenny. Det blev en riktigt härlig naturupplevelse, och detta berättar vi snart mer om!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är förstås vår fantastiska vecka i Glasriket! Vi uppskattade blandningen av konst och natur, och kanske inte minst alla härliga och entusiastiska människor som vi har träffat! När jag (Helena) skriver detta är vi på hemväg i husbilen och vi reser med ett stort leende på läpparna.

Och nu vill vi förstås höra om din vecka! Stort som smått, vad kan du lyfta fram som positivt från den senaste veckan?

Glasfigurer på Skrufs glasbruk

Veckan som kommer

Under den kommande veckan kommer vi vara hemma i Stockholm. Jag (Helena) ska jobba och Peter har en hel rad möten inbokade. På FREEDOMtravel.se kommer du kunna läsa om våra upplevelser i Glasriket. Vi har mycket kvar att berätta om!

Utsikt från däck på vår husbåt

Missade du förra Happy Friday? Läs Releasefest, mässa och resa till Glasriket

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev