Meny Stäng

Vi planerar vårens och sommarens husbilsresa

Annons

Just nu planerar vi vårens och sommarens husbilsresa. Vi har inte hämtat husbilen från vinterförvaringen ännu, men det närmar sig. Planerandet är däremot i full gång!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi ger oss av i mitten av april

I mitten av april smäller det. Då rullar nämligen husbilen FREEDOM ut på vägarna för 2022 års långa husbilsresa. Vart det bär av? Det ska vi berätta! Detaljerna är förstås inte spikade i sten, och saker och ting kan förändras under resans gång, men här är en grov planering.

Söderut genom Sverige

Vi börjar med att rulla söderut genom Sverige. Det finns en rad platser på vägen som vi är nyfikna på att utforska. Vi har också några samarbeten på gång, dels med en campingkedja och dels med Sveriges hembygdsförbund. Förmodligen kommer vi att besöka några av dessa besöksmål på vägen neråt genom landet. Så småningom tar vi oss ner till Malmö, och därifrån reser vi med Finnlines till Travemünde i Tyskland.

Tyskland

I Tyskland startar vi med att upptäcka Hamburg. Vi skulle ha åkt dit på en pressresa i januari, men resan blev inställd på grund av pandemin. Nu får vi chans att ta igen detta och göra det vi skulle ha gjort i januari. Bland annat blir det besök på konserthuset Elbphilharmonie.

Vi fortsätter sedan söderut för att bland annat upptäcka Sachsen-Anhalt, bergsområdet Harz och Korsvirkesvägen. Det finns ju så många temavägar i Tyskland, och nu ska vi äntligen köra en bit längs en av dem (med tanke på att Korsvirkesvägen är cirka 300 mil lång så blir det inte hela …). Det ska bli väldigt intressant!

Tjeckien

Vi fortsätter sedan in i Tjeckien. Här kommer vi uppleva flera för oss nya platser. För ja, även om vi varit i Tjeckien många gånger, så finns det spännande platser kvar att se och upptäcka! Vi planerar också att hitta någon fin plats där vi kan stå still ett tag och göra klart sommarmagasinet.

Tyskland igen

Efter Tjeckien blir det Tyskland igen. Nu står Dresden på planeringen, med både en fin stad och dramatisk natur. Därefter är det dags att vända tillbaka till Sverige.

Sverige – Bohuslän

I Sverige planerar vi att köra den sträcka som vi ville köra förra året, men inte hann. Det innebär att vi tar oss till Göteborg och sedan långsamt följer kusträckan norrut i riktning mot Norge. Vi planerar helt enkelt att upptäcka Bohuslän!

Vi gör oss redo för resan

Vi planerar att vara på rull under flera månader, och just nu gör vi oss redo för resan på olika sätt. Först och främst försöker vi bli klara med sånt som måste göras här hemma. Vi måste bland annat fixa lite med husbåten, och genomföra en del fysiska möten. Snart ska vi hämta husbilen. Det ser vi verkligen fram emot!

Följ vår resa!

Vill du ”hänga med” och läsa om vår resa? Vi kommer uppdatera regelbundet här på freedomtravel.se under hela resan. Följ gärna också på Instagram där vi blandar foton med reels (filmer) och stories (korta ”behind the scenes”-uppdateringar). Du hittar oss på @freedomtravelnews.

Hur ser dina resplaner ut?

Hur ser dina resplaner ut för våren och sommaren? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev