Meny Stäng

Att åka på seglingsresa – 3 resmål vi drömmer om

Många gånger har vi drömt om att åka på seglingsresa. Kanske i Medelhavet? Tänk att glida fram på det kristallklara vattnet med båt, bara för att lägga till vid den ena charmiga ön eller gästhamnen efter den andra. Här är tre destinationer där vi drömmer om att segla!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Drömmen om att åka på seglingsresa

Vi reser oftast med husbil och vi älskar det livet, för frihetens skull. Kanske är det också därför vi ibland drömmer om seglingsresor. Vi inbillar oss ofta att människor som reser med husbil och med segelbåt har vissa saker gemensamt – man gillar att upptäcka nya platser och man älskar friheten i att själv kunna bestämma färdväg.

Husbilen har vissa fördelar, bland annat i form av en längre säsong här i Norden, men segelbåten utövar också en stark lockelse, inte minst för att man får vara på havet, som vi båda älskar.

Vi har seglat några gånger – både som passagerare och som besättning på ett större segelfartyg – men framför allt har vi drömt och pratat om att åka på seglingsresa. Vi har vänner med skepparexamen, och vi har pratat om att hyra segelbåt tillsammans i Medelhavet. Ett annat härligt alternativ skulle vara att ge sig av på en seglingsresa med besättning. Tänk att bara kunna slappna av, luta sig tillbaka och njuta av livet på sjön!

Helena och Peter

Båda varianterna kan göras med företaget More Sailing, som arrangerar seglingsresor för alla. Det spelar ingen roll om du är en erfaren seglare eller en nybörjare. Det finns seglingsresor med besättning för den som vill ha en avkopplad semester och båtar att hyra för den som vill segla själv. Klicka här för att beställa en kostnadsfri katalog.

Här är tre seglingsdestinationer vi drömmer om:

Drömseglingsresa 1: Kroatien

Om vi bara ska nämna en enda destination dit vi drömmer om att åka på seglingsresa så blir det Kroatien. Vi har besökt landet ett flertal gånger och vi älskar den vackra kusten i Dalmatien, och det kristallklara grönskimrande vattnet.

I Kroatien finns en skärgård med över tusen öar, holmar och skär, så här finns hur mycket som helst att upptäcka. Det känns nästan som ett måste för oss att komma hit och segla någon gång i livet!

Åka på seglingsresa i Kroatien

Drömseglingsresa 2: Sverige

För något år sedan hade vi kanske inte nämnt Sverige som en drömdestination för segling, men pandemin har verkligen fått oss att upptäcka vårt eget land. Nu följer vi Sveriges västkust med husbilen och vi stöter ideligen på charmiga små städer, fantastisk natur och fina gästhamnar.

Här kan man, med More Sailing, segla med besättning under sex dagar och uppleva skärgården från ”andra sidan”. Då kan man enkelt besöka öar som Väderöarna, som vi hört gott om, men som ligger en bra bit ut från land.

Åka på seglingsresa i Sverige

Drömseglingsresa 3: Karibien

Om vi ska göra en tredje önskning så blir det något exotiskt som Karibien, eller Västindien som det också kallas. Här kan man upptäcka öar som Martinique eller St. Vincent och Grenadinerna, som blivit utnämnt till det vackraste seglingsområdet i världen. Vilken dröm skulle det inte vara att åka på seglingsresa här!

WIFI.se
Åka på seglingsresa i Karibien

Vart vill du helst åka på seglingsresa?

Har du varit på seglingsresa någon gång? Hur var det? Drömmer du om att åka på en seglingsresa, och vart skulle du helst resa i så fall?

Foton i inlägget: More Sailing

Prenumerera på vårt nyhetsbrev