Meny Stäng

Våra närmaste resplaner – ”följ oss” på dessa resor

Annons

Vi är reseskribenter, och som vanligt har vi resplaner. Här berättar vi om våra närmaste planer, alltså om vart vi planerar att resa vintern 2022-2023.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Våra närmaste resplaner

Igår berättade vi om våra resor under reseåret 2022. Nu är det dags att blicka lite framåt istället. Följande resor ser vi fram emot just nu.

1. Vinterweekend i Split, Kroatien

Vi åker till Split i Kroatien över jul! Visst kan vi uppskatta julmys hemma, men om möjligt har vi ändå alltid föredragit att resa utomlands. Nu blir det en kortare resa till Split i Kroatien, i samarbete med ett hotell på plats och Kroatiens turistbyrå.

Vi har besökt Split flera gånger tidigare (senast i våras när vi var nominerade till Golden Pen Media Awards), men vi har aldrig varit här vintertid. Nu blir det en annan typ av resa, med fokus på spa, mat och shopping. Det ska bli riktigt mysigt!

Foto från Split, i maj i år

2. Winter Wonderland i Vorarlberg, Österrike

I mitten/slutet av januari flyger vi till Österrike. (Eller nåja, om man ska vara riktigt petig så flyger vi till Zürich i Schweiz och åker därifrån till Österrike.)

Historien bakom denna resa är att vi var inbjudna till en pressresa i Österrike förra året vid denna tidpunkt. Precis innan vi skulle åka testade vi dock positivt för covid, vilket innebar att vi fick hoppa av resan. Det var försent att avboka biljetterna helt, men det gick att skjuta upp dem ett år, så här står vi nu!

Resan kommer göras precis innan vi ska på långresa till Filippinerna. Vi är ganska orutinerade skidåkare och vill inte skada oss i backen innan långresan, och har därför valt att fokusera på längdskidåkning och andra lugnare vinteraktiviteter. Detta ska bli riktigt spännande!

Skidresa till Österrike
Foto från en tidigare resa i Österrike. Synd att jag (Helena) slarvat bort den där mössan!

3. Långresa i Filippinerna i 3 månader

Strax efter Österrike-resan, i slutet av januari, är det dags för oss att ge oss av på långresa till Filippinerna. På plats i Asien kommer vi träffa och hänga med våra vänner Micke och Julia, som är riktiga äventyrare (vi skrev en artikel om deras äventyr som ”The Swedish Camel Rider” i vårt sommarmagasin.)

Vi har förvisso besökt Filippinerna tidigare, men det var många år sedan och bara några få platser. Nu kommer vi kunna utforska detta spännande land mycket mer! Detta blir en budgetresa med ryggsäck (riktig backpacking!) och vi kommer bland annat åka runt med båt. Mer om detta senare!

Äta ute Filippinerna

Husbilsresor då?

Senare under året kommer vi förstås ge oss av både på husbilsresor och andra resor i Sverige och Europa. Vi tillhör dem som ställer in husbilen över vintern, så när vi kommer hem från Filippinerna blir det lagom att plocka fram vår husbil FREEDOM. Men det återkommer vi till lite senare!

vinterförvaring av husbil
Vår husbil står vinterförvarad, och får vänta till våren

Följ oss på våra resor!

När vi reser kan du alltid följa våra äventyr här på freedomtravel.se och i sociala medier. Se till att inte missa något genom att följa oss här:

Skärmavbild från Instagram …

Har du några resplaner?

Har du själva några resplaner för den närmaste framtiden? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev