Meny Stäng

Julfirande, intervju och ”städjobb” på sajten

Annons

Vi har firat jul med släkt och vänner hemma i Sverige, och därefter har vi spenderat mellandagarna hemma i husbåten med ”städjobb” på sajten. Nu närmar sig nästa högtid i form av nyårsafton. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Julfirande hemma i Sverige

Vi har alltså firat jul hemma i Sverige i år. Dagen innan julafton besökte vi min (Helenas) mamma och på själva julafton var vi hemma hos Peters äldste son Robin och hans fru Alexandra, som bor på promenadavstånd från oss.

På plats var också Robins mamma och Alexandras föräldrar och syskon. En väldigt fin jul hade de ordnat, med vacker julgran, julklappar, Kalle Anka på TV:n och julbord med en massa gott. Vi får tacka ödmjukast för en mycket fin julafton!

Mellandagar med ”städjobb” på sajten – konstiga saker kan hända med gamla länkar

I mellandagarna har vi varit hemma i husbåten, där vi varvar jobb med promenader, matlagning och TV-serier. Nu när vi har lite extra tid går vi igenom och ”städar” lite på sajten, alltså på freedomtravel.se.

När man haft en webbplats i 15 år blir ju en del innehåll gammalt och vissa saker behöver rättas till. Bland annat finns det en del ”brutna länkar” (länkar som inte längre fungerar, eftersom sidan man länkar till kanske tagits bort eller flyttats). Dessa är bra att ta bort, dels eftersom det är trist för läsaren, och dels eftersom Googles robotar kan tycka att det ser ut som att man inte tar väl ”hand om” sajten.

Det som vi upptäckt, och som vi kan tycka är ännu värre, är att en del gamla länkar går till sidor som man inte alls vill länka till. Om vi till exempel länkade till en blogg eller ett företag för tio år sedan, och den bloggen eller det företaget lagt ner – då kan det hända att någon annan tagit över domänen.

Ofta är det lite ”skuggiga” verksamheter som pysslar med sånt. Till exempel kan sajten nu vara en slags ”blogg” som drivs av hemlig person och används endast för att lägga ut texter med sponsrade länkar (alltså för att tjäna pengar), helt utan personligt eller ”äkta” innehåll, och oftast helt utan bilder. Inte kul när man upptäcker att man länkar till såna ställen … städdags alltså!

Peters goda fiskfärsbiffar från veckan, på rester av lax och hälleflundra

Intervju på ”Jikitas på Äventyr”

I veckan publicerades också en intervju med oss, på Youtube-kanalen Jikitas på Äventyr, som drivs av Marlene Rindå Jikita, som också är gästskribent hos oss. Intervjun gjordes på Elmia-mässan i september, och jag minns att vi hade väldigt trevligt. Att titta på oss själva tycker vi däremot är lite jobbigt, så vi har bara sett en bit … haha. Välkommen att kika om du vill!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi fått chans att umgås med släkt och familj under julen. Vi är också glada att det varit vitt på marken och till och med sol emellanåt. Härligt!

Din tur … Vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer är vi hemma i Stockholm. Det blir nyårsfirande med vänner, och så blickar vi fram emot det kommande året. Här på FREEDOMtravel blir det lite blandat innehåll, om mat och resor bland annat. Happy Friday!

Missade du förra Happy Friday? Läs Det lackar mot jul

Prenumerera på vårt nyhetsbrev