Meny Stäng

Spännande möten, inspirerande TV-serie och tråkig diet

Annons

Den här veckan har varit fylld av spännande möten kring olika intressanta samarbeten. På kvällarna har vi ätit en tråkig diet och tittat på en inspirerande TV-serie som ger reslust. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Spännande möten

Det har varit många spännande möten den här veckan, kring vitt skilda samarbeten. Vi har haft ett möte kring nya produkter i webbshopen, ett möte kring en digital tidning och ett möte med ett företag som erbjuder ett nytt sätt att uppleva destinationer. När saker och ting landar berättar vi förstås mer. Så länge blir det en bild från en av mötesluncherna – en räksallad på Urban Deli. Mums!

Inspirerande TV-serie

Vi fick nyligen ett tips om TV-serien “Kanaler, båtar och kärlek”, som visas på UR Play. Serien är inte alls ny, men den är ny för oss. De äldre brittiska skådespelarparet Timothy West och Prunella Scales (Sybil i Fawlty Towers/Pang i bygget) reser runt på kanaler och andra vattenvägar runt om i världen.

Vi råkade börja på säsong 4 och har följt paret på vattenvägar genom England, Italien, Egypten, Argentina, Kanada och Vietnam. Fantastiskt intressanta resor! När vi sedan börjar på säsong 1 kommer vi få se dem resa på Göta kanal och i Stockholms skärgård.

En väldigt fin och intressant serie även om det emellanåt är lite sorgligt, eftersom man förstår att Pru har en demenssjukdom som långsamt förvärras. Serien rekommenderas verkligen om du sitter hemma och vill ge dig ut och “resa”!

Tråkig diet – och sjukhusbesök

Vi har för övrigt haft en väldigt trist diet den här veckan, eftersom Peter ska göra en undersökning av magen på sjukhuset, och haft strikta dietrestriktioner inför det. Det hela kulminerade igår med någon äcklig blandning som skulle drickas.

“Jag får låtsas att det är vin”, sa Peter.

“Men då måste du ha ett vinglas”, sa jag.

Om det smakade bättre för det? Nej, knappast. Det enda som är “happy” med detta är att det snart är över. Vi hoppas att Peter kan få hjälp med värken i magen och att vi snart kan äta som vanligt igen. Tacksamma för att bo i ett samhälle och i en historisk tid när man har tillgång till modern sjukvård.

Video från Wroclaw

När vi reser brukar Peter filma, men filmerna är ofta inte klara när jag publicerar blogginlägget om destinationen. Om du vill se en liten video från fina Wroclaw i Polen så kan du kika på denna! Peter har lekt och varit kreativ!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ja, det är väl att den här dieten och läkarundersökningen snart ska vara över … Har du något positivt från din vecka att berätta om?

Veckan som kommer

Vi ger oss kanske av på en liten miniresa (inom landet) i slutet av nästa vecka. Det närmar sig också att vi ska kunna berätta om den polska staden Łódź, som vi besökte på slutet av Tjeckien- och Polenresan. Hittills har vi bara hunnit berätta om tågstationen Radegast, men det finns verkligen mycket mer att berätta om den här staden. Det var kanske den plats som överraskade oss allra mest under hela resan.

Ser du förresten de vita fläckarna på bryggan bredvid vår båt? Det är tydligen hägern som är dålig i magen … Happy Friday!

Missade du förra Happy Friday? Läs Morgonjogg, höstmiddagar och LP-skivor.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev