Meny Stäng

Videomöten, TV-serie och värmefläkt

En inställd mässa och en vecka fylld av videomöten och TV-serier. Vilken konstig tid vi lever i. Men det är fredag och vi önskar alla en Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inställd mässa

Igår var det egentligen dags för bransch-resemässan Travel News Market. Länge gällde att mässan verkligen skulle bli av – endast med förbokade möten och plexiglas mellan utställare och besökare visserligen. Men sedan, bara två dagar innan det var dags, blev mässan inställd. Självklart tråkigt, men ändå helt rätt beslut i dessa tider.

Videomöten

Detta måste vara videomötenas förlovade år. För min (Helenas) del har detta dessutom varit videomötenas vecka. Det har varit videomöten både med arbetsplatsen och med olika projektgrupper, och ovanpå det ett videoseminarium med internationella forskare inom folkhälsovetenskap. Sedan kulminerade allt igår när vi båda även hade videomöten med några av utställarna på den inställda mässan (sååå sugna på Schweiz nu!!).

Fin TV-serie

Vi försöker hålla oss ”happy”, men vi måste erkänna att det är lite tråkigt när allting plötsligt ställs in. Sitta hemma och titta på mysiga TV-serier får man däremot göra, som tur är. Vi har nu kollat klart på mini-serien The Queens Gambit på Netflix, som handlar on amerikansk barnhemsflicka på 1950-talet som blir internationell schackmästare. Rekommenderas om du inte sett den!

Värmefläkt – så vi slipper frysa

Vi har också skaffat en värmefläkt. Vår varmluftspump, som vi har på nedre däck, gick sönder för över ett år sedan. Tyvärr gick den inte att laga och att köpa en ny är dyrt (vi skulle behöva ta in ännu mer reklam för att finansiera ett sånt köp).

Hela förra vintern ”överlevde” vi genom att sova i soffan på övre däck, där det är varmare. Jag (Helena) klagade dock en del eftersom soffan är obekväm, eftersom det gungar där uppe och eftersom det är alldeles för ljust för min smak. Jag hade till och med föredragit ”kylan” på nedre däck, men jag hade aldrig fått Peter med mig … Nu har vi investerat i en betydligt billigare liten värmefläkt, som vi kan köra någon timme innan vi ska sova på vintern. Happy Friday!

Värmefläkt

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är nog vår lilla värmefläkt som gör att vi kan fortsätta sova tillsammans i vinter! Och så är vi oerhört glada över att det är möjligt att hålla videomöten. Man behöver trots allt inte ställa in riktigt allt! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer fortsätta vara hemma, jogga och försöka att hålla avstånd. Vilka konstiga tider det är! För tredje veckan i rad försöker jag också lova ett inlägg om den helt fantastiska polska staden Łódź.

Missade du förra Happy Friday? Läs Event med italienska smaker och utflykt till en ö i Mälaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev