Meny Stäng

På husbilsresa norr om Mälaren

Annons

Vi är just nu ute på en husbilsresa norr om Mälaren. Det är så roligt att vara på rull med husbilen, så vi vill vara ute så mycket det bara går. Den här gången har vi precis som förra gången letat slott, men nu blandar vi med ruiner, städer, friluftsmuseer och annat spännande.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbilsresa – slott, ruiner och städer norr om Mälaren

Vi har hunnit se ett helt gäng slott (och några kyrkoruiner) på den här husbilsresan. Vi har inte hunnit berätta om alla slotten ännu, men tre har vi skrivit om. Alla dessa var riktigt fina och intressanta måste vi säga!

Fönster i St Pers kyrkoruin i Sigtuna

Sedan tog vi oss vidare till Västerås, där vi stannade i flera dagar. Detta har vi inte hunnit skriva om alls, men det kommer. Vi har upplevt mycket och tagit massor av foton!

Cykeltur i Västerås

Att jobba från husbilen

Är vi bara lediga och kan kajka runt i husbilen som vi vill? Nej, inte alls faktiskt. Peter jobbar med webbutiken och andra utvecklingsprojekt kring bloggen och jag (Helena) är ju anställd. När det blev vardag ställde vi upp oss på ställplatsen i Västerås några dagar. När man jobbar digitalt går det ju lika bra att jobba från husbilen som från husbåten. Men skönt med miljöombyte!

Varje dag (förutom en dag då det regnade hela tiden!) har vi kunnat ta en promenad eller cykeltur för att se oss om i Västerås. Så skönt att slippa gå de vanliga promenaderna hemma.

Undrar du varför det plötsligt kom ett reportage om Gdansk på bloggen? Ja, det hänger ihop med att vi hade mycket jobb och inte hade tid att blogga. I pipeline hade vi ett inlägg om Gdansk som byggde på ett gammalt inlägg – men som Peter förbättrat och skrivit om. När vi publicerade det följde kommentarer från det gamla inlägget (från 2014) med av misstag. Oj, det blev ju lite konstigt …! Vi har rättat till nu, och ber om ursäkt!

God mat i husbilen

På kvällarna har Peter skämt bort oss med god mat i husbilen. Ibland tycker jag att ”ska du inte laga något enklare i husbilen?”, men där får jag sällan medhåll. Under den här resan har det blivit både seabream och oxfilé.

Igår bjöds det på ugnsbakad lax med kokt potatis, sparris, champinjoner och hemlagad romsås.

Romsåsen gör Peter genom att blanda gräddfil med röd rom, dill, salt, peppar och rivet skal av lime. Gott och fräscht till laxen!

Romsåsen – innan ingredienserna har rörts ihop

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är förstås att vi kunnat vara ute med husbilen. Helt underbart med nya vyer och intressanta platser att besöka! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer vara ute med husbilen till söndag, och därefter rullar vi hemåt för lite tid hemma i husbåten. Under veckan som kommer kan du vänta dig fler reportage från de platser vi har besökt, bland annat runt Västerås.

Missade du förra Happy Friday? Läs Hemma mellan två husbilsresor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev