Meny Stäng

Härliga Halland – Längs kusten med husbilen

Den senaste veckan har vi spenderat i härliga Halland. Vi har haft tid att se oss runt ordentligt i Halmstad, Falkenberg och Varberg, och hittat massor av pärlor och intressanta platser. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Härliga Halland

Halland är verkligen härligt, med den lite vilda västkusten och havet som finns närvarande nästan överallt. Jag (Helena) spenderade barndomens somrar i Halmstad och Tylösand, så detta är också lite ”hemmatrakter” för mig.

Vi har nu hunnit med att besöka Halmstad, Falkenberg och Varberg, och har därefter fortsatt till Kunsgbacka. Hittills har det blivit fyra reportage från Halland. Roligt med alla reaktioner på inlägget om Gekås Ullared för övrigt – det verkar vara ett besöksmål som väcker känslor!!

Vi har också hunnit uppleva en hel del som vi inte hunnit skriva om ännu. En del kommer under de närmaste dagarna – annat sparar vi tills vi kommer hem.

Fin säsong att resa

Vi gillar att resa den här tiden på året. Det är fortfarande någorlunda varmt på dagarna (åtminstone vissa dagar – vädret växlar!), men det är lite lugnare på ställplatser och sevärdheter. På helgerna är det i och för sig fortfarande trångt på ställplatserna, men på vardagarna är det ganska lugnt.

Mycket håller fortfarande öppet, men tyvärr börjar öppettiderna begränsas lite. En del sevärdheter håller bara öppet på helgerna, och det är ju omöjligt att planera så att man är på alla ställen just på helgerna …

Grimeton radiostation, som är ett av Sveriges världsarv, var ett sådant exempel. Det hade varit intressant att besöka detta ställe ”på riktigt”, men eftersom de nu bara håller öppet på helgerna fick vi nöja oss med lekplatsen. (Som i och för sig var väldigt rolig, haha, och dessutom helt fri från barn just nu, så vi kunde ha den för oss själva … )

Ny struktur på startsidan – mer fokus på Sverige!

Vi tillhör verkligen de som upptäckt Sverige under denna pandemi. Det finns mycket fantastiskt att upptäcka i vårt avlånga land – vi har sett massor och vi har massor kvar. Det har känts naturligt att sortera alla våra Sverigereportage under respektive landskap, och nu har vi dessutom lyft upp dessa landskap på startsidan.

När du vill få tips på upplevelser och sevärdheter klickar du bara på önskat landskap! Vi har lyft upp 6 stycken som är synliga, och övriga hittar du genom att klicka på ”Se fler landskap”-knappen. Än så länge är det ganska tunt med tips i norra Sverige (vi får fylla på med tiden!), men du hittar massor av reportage från Uppland och söderut.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi fortfarande kan vara ute och rulla i vårt vackra Sverige. Vi har också haft en vecka med riktigt fint väder, härligt! Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi fortsätter att rulla med husbilen, men kommer inte (just nu) så långt som vi hade tänkt från början. Om en vecka måste vi vara hemma för att ta hand om lite olika saker: jobb, pakethämtning och ett födelsedagsfirande bland annat. Därefter hoppas vi komma iväg på ännu en husbilsresa, återigen till västkusten, innan säsongen är slut för denna gång!

WIFI.se

Missade du förra Happy Friday? Läs Från Bjärehalvön till Halland – husbilsresan fortsätter!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev