Meny Stäng

Lilla Napoli i Falkenberg – pizzerian där man bokar deg

Annons

Lilla Napoli i Falkenberg är pizzerian för dig som vill uppleva en äkta napolitansk pizza, bakad med noga utvalda råvaror och mycket kärlek. Att äta en pizza i den här skruttiga baracken är inte bara fantastiskt gott – det är en upplevelse som du inte vill missa!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lilla Napoli

Redan innan vi kom till Falkenberg hade vi läst om pizzerian Lilla Napoli, som var omskriven både här och där och hyllades i White Guide. Men det var först när vi pratade med personalen på en av ortens museer som vi förstod att vi måste boka en deg dagen innan (och under högsäsong kanske veckor i förväg) för att ha en chans att faktiskt få prova pizzan. Det är nämligen väldigt populärt att äta på Lilla Napoli i Falkenberg!

Pizza

Lilla Napoli ligger på Halmstadvägen 1, i närheten av Vallarnas friluftsteater i Falkenberg.

Lilla Napoli – grym pizza i skruttig barack

Lilla Napoli i Falkenberg är inte för den som vill äta i blankpolerade och flashiga lokaler där allt är perfekt. Huset som rymmer pizzerian ser ut som en övergiven och nästan rivningsfärdig barack. Men man kommer ju inte hit för byggnadens skull – man kommer för pizzan!

Killarna som driver Lilla Napoli, Besmir Balaj och Ville Ilola, har lagt ner sin själ jakten på den perfekta napolitanska pizzan, och det märks. Efter flera resor till den napolitanska pizzans födelseort, Neapel, och ett djupdyk i pizzabakandets ädla konst, kan man nu smaka på resultatet.

Vi stänger pizzerian rakt av om degen inte är bra.

lillanapoli.se

På restaurangens webbplats kan man läsa om de noga utvalda ingredienserna och den tidskrävande processen kring degen (“Vi stänger pizzerian rakt av om degen inte är bra”). För den som är sugen på en resa till den napolitanska pizzans hemtrakter finns också en guide till Neapel med tips på pizzerior värda att besöka. Dessutom kan man köpa killarnas bok här: “Pizza Napoletana – Jakten på en fulländad napoletansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn”.

Lilla Napoli i Falkenberg

Att beställa pizza på Lilla Napoli – så gör du

Hur gör man då om man vill prova de beryktade napoletanska pizzorna på Lilla Napoli? Ja, man kan komma till restaurangen på vinst och förlust, men risken är mycket stor att degarna för dagen är uppbokade. En betydligt bättre idé är att kika in på restaurangens webbplats och klicka på “Boka pizza här”.

Man får sedan boka antal pizzor, önskat klockslag samt om man vill sitta på restaurangen eller ta med sig pizzan. Vi bokade klockan 11:38 nästkommande dag och fick meddelande om att vi skulle vara på plats klockan 11:28.

Lilla Napoli i Falkenberg

Vårt besök på Lilla Napoli

Vi kom ungefär när pizzerian öppnade för dagen, och efter bara en liten stund fanns en större samling av köande människor utanför. Alla i kön hade en bokad tid och på en skylt utanför restaurangen stod “All deg är uppbokad!”.

Lilla Napoli i Falkenberg

När det var vår tur att kliva in fick vi välja på ett mindre antal pizzor på menyn. Pizzor med röd siffra var med tomatsås och pizzor med vit siffra utan tomatsås. Vi slog båda till på varsin nummer fyra, med salami, samt varsin alkoholfri öl. För den som önskar vin till pizzan finns också en vinlista, med en hel del att välja på.

Lilla Napoli i Falkenberg

Betalar gör man vid bordet, med Swish. Man fyller i en lapp och räknar själv ut vad kostnaden blir. För enkelhetens skull kostar alla pizzor 95 kronor.

Lilla Napoli i Falkenberg

Pizzan då – hur smakade det?

Vi måste säga att vi hade höga förväntningar efter allt vi läst, men det är också roligt att säga att förväntningarna infriades, och det med råge.

Lilla Napoli i Falkenberg

Den napolitanska pizzan är lite annorlunda mot hur vi är vana vid pizza i Sverige. Den är mjuk, fluffig, lite “slabbig” och har en större kant. Pizzan är också mer avskalad när det kommer till ingredienser, och på pizzan hittar man bara sådant som “fyller ett klart syfte”. Mmm … fantastiskt gott!!

Pizza med salami

Mer att köpa med sig på Lilla Napoli

Den som vill prova på att göra egen pizza hemma kan också passa på att köpa med sig de rätta ingredienserna hem. På restaurangen hittar man bland annat det rätta pizzamjölet, olivolja, oregano och Gustarosso tomater.

Ingredienser för pizza

Mer att se och göra i närheten

Falkenberg är en trevlig ort vid västkusten där du kan sola och bada på populära stränder samt besöka naturområden och små museer. Du kan också åka norrut till Varberg, med fästning och kallbadhus. Eller varför inte söderut till Halmstad, som bjuder på ännu fler stränder och naturområden, men också golf, konstupplevelser och historiska byggnader?

Alla våra bästa tips om Halland. Klicka på bilden!

Gillar du Pizza?

Har du besökt pizzerian Lilla Napoli i Falkenberg?

fakta om Lilla Napoli i falkenberg

  • Landskap: Halland
  • Län: Hallands län
  • Kommun: Falkenberg
  • Adress: Halmstadvägen 1

Service och praktisk info

  • Öppettider: För närvarande onsdag – söndag (aug 2021). Se restaurangens egen webbplats för aktuell info.
  • Priser: Alla pizzor 95 kronor (2021)
  • Vegetariskt: Vegetarisk pizza finns.
Alla våra bästa tips om Sverige! Klicka på bilden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev