Meny Stäng

Snart säsongspremiär på Axmar brygga och årets vårmeny

Annons

Idag presenterar vi en gästartikel av Axmar Brygga

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Våren närmar sig med steg så fjäderlätt att man knappt märker det, men för finsmakare och matentusiaster är förvandlingen tydligare än någonsin. Vi på Axmar Brygga slår upp portarna för säsongen på skärtorsdagen den 28 mars och lockar traditionsenligt gäster från både när och fjärran med nya smakupplevelser och klassiska favoriter.

Bland nyheterna på årets vårmeny hittar vi bland förrätterna delikatesser som löjrom på en bädd av vispad smetana, tillsammans med rödlök, citron och rotfruktchips samt en riktig siltallrik och Bryggans specialkomponerade plocktallrik med en trio av charkuterier, ostar, marmelad, kex och marinerade oliver.

Bland huvudrätterna märks Moule Marinière som bjuder på en doftande symfoni av blåmusslor kokta i vitt vin, ackompanjerat av aioli, levainbröd och persilja.

”För våra vegetariska gäster presenterar vi stolt vår grillade tempeh, en traditionell indonesisk rätt gjord på kokta sojabönor, serverad med rödvinssås, rotsaker, rostade frön och krispiga friterade potatisbitar”, säger restaurangchef Johan Nellfors.

Till dessertutbudet lanseras nu en sensationell efterrätt som Key Lime Pie, en smakexplosion av limekräm, digestivesmulor och grädde. En perfekt avrundning på en gastronomisk upplevelse.

Klassikerna finns kvar på menyn

”Våra trogna stamgäster skall inte heller behöva oroa sig då våra mest uppskattade klassiker är här för att stanna”, hälsar Johan. Njut av Axmarröra, vår egen unika skaldjursröra, komplett med kryddade kräftstjärtar, fräsch sallad och en uppiggande citrondressing, allt serverat med grillat vitlöksbröd. Eller förföra smaklökarna med vår Skepparmiddag till huvudrätt. En dignande tallrik med lax, rödtunga, torsk, rostad paprika, svamp, skaldjurssås och hummerglaze, ackompanjerad av pressad potatis.

Slutligen kan gästerna även fortsättningsvis unna sig själva en sista njutning i form av husets glass med varma hjortron. Norrlands kanske mest populära dessert. En himmelsk kombination av vaniljglass, hembakat flarn och vispad grädde som avrundar måltiden på bästa möjliga vis.

Förutom den nya vårmenyn så erbjuds en särskild trerättersmeny samt särskilda temamenyer vissa helger inklusive påsken.

Se årets vårmeny här

Boka bord här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev