Meny Stäng

Grillad seabream med citrussås

Annons

Här kommer vårt absoluta favoritrecept just nu, nämligen grillad seabream med citrussås. Seabream är en fantastiskt god medelhavsfisk som finns i de flesta lite mer välsorterade fiskdiskar. Vid medelhavet heter den ofta dorada, dourada eller något liknande, och i Sverige kan den ibland också kallas guldsparid.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Du behöver

  • En färsk seabream per person
  • Färsk timjan
  • Citron och/eller lime
  • Olivolja
  • Saffran
  • Ris
  • Grekisk/turkisk yoghurt eller crème fraiche
  • Honung
  • Eventuellt cayennepeppar
  • Salt och peppar

Grillad seabream

Köp en hel fisk per person. Ta ut inälvorna och fyll fiskarna med skivor av citron och/eller lime, några kvistar timjan, salt och peppar. Skär långa snitt i skinnet och droppa över olivolja och saffran. Lägg fiskarna på grillen eller på gallret i ugnen (200 grader, ca 10 minuter på varje sida). Servera med ris och citrussås.

Grilla fisk
Grilla utomhus på grill …
... eller på grillgallret i ugnen
… eller på grillgallret i ugnen

Citrussås

Köp hem grekisk eller turkisk yoghurt (alternativt crème fraiche) och blanda ner hackad timjan, rivet skal av citron eller lime, pressad saft från citron eller lime, olivolja, lite honung, salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar. Låt gärna såsen stå en liten stund i kylen innan du serverar. Detta blir grymt gott, vi lovar!

Grillad seabream

Prenumerera på vårt nyhetsbrev