Meny Stäng

Grillad guldsparid – en riktigt god fisk

Vi har alltid kallat den här fisken för seabream, men nu har vi sett att den också kan heta guldsparid på svenska. Många kanske känner igen den från medelhavsländerna, där den brukar heta dorada, dourada eller liknande beroende på land.

Att tillaga guldsparid

Guldsparid, eller seabream, är en av våra favoritfiskar, och den hamnade på middagsbordet ikväll. Den här fisken har ett fint och fast kött med mycket god smak, och om man tillagar den rätt är det lätt att dra loss det fina köttet utan att behöva bråka med benen.

Vi brukar grilla fisken, antingen på riktig grill eller som nu, på ugnens grillgaller. Vilket som går lika bra! Vi brukar sedan servera den med ris och en riktigt god citrussås med honung och örter. Det är också gott med lite lättkokt broccoli, eller någon annan kokt grönsak till. Här hittar du recept på grillad seabream med citrussås. Vilken fisk lagar och äter du helst?

Grillad seabream

Prenumerera på vårt nyhetsbrev