Meny Stäng

Härliga husbilsresor och äntligen vaccin

Annons

Vilka härliga husbilsresor vi fått chansen att göra! Äntligen! Nu pausar vi hemma ett litet tag, eftersom vädret plötsligt blev mindre inspirerande. Istället gläds vi åt att i alla fall en av oss får vaccinet idag. Hurra!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Härliga husbilsresor

Vi har hunnit göra två husbilsresor nu. Först snurrade vi runt söder om Mälaren i jakten på slott. Därefter har vi cirkulerat norr om Mälaren och kollat in slott, fornlämningar, friluftsmuseer och städer. Det är visserligen ganska mycket som är stängt, men det är ändå väldigt roligt med nya vyer och intryck!

Peter mekar med cyklarna på Alnängsbadets ställplats i Örebro

Elcyklarna är grymt bra när man vill upptäcka städer. Vi har bland annat snurrat runt med dem i Västerås och i Örebro. Vilka trevliga städer! Vi blev verkligen taggade och vill se mer och mer av Sverige, med det är inte så roligt när det snöar blötsnö på tvären, så vi lugnar oss lite.

På upptäckstfär med elcyklarna i Västerås

Nytt jobb

Har jag (Helena) berättat att jag fått ett nytt jobb? Jag jobbar fortfarande 50 procent på ett av mina tidigare projekt, som heter Hälsan spelar roll. På mina andra 50 procent har jag blivit rekryterad till ett EU-projekt som leds från Irland, och som handlar om digital inkludering för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Ett litet aber är att de administrativa processerna går långsamt, så trots att jag började jobba den 1 april så är forfarande inga papper påskrivna. När lönen kommer trilla in är med andra ord väldigt osäkert, men det gäller väl att vara hoppfull. Happy Friday!

Helena

Äntligen vaccin!

För några dagar sedan ringde Peters bror och meddelande att ”nu kan alla som är över 60 boka tid för vaccination”. Vi loggade direkt in på appen ”Alltid öppet” och Peter fick en tid … idag! Om allt går som planerat har han alltså snart fått första dosen. Själv får jag (Helena), som är yngre, vänta lite till. Hur är det för dig? Har du vaccinerat dig ännu? Kommer du att vaccinera dig?

Utsikt från Trosa, från en av våra husbilsresor

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka har varit den härliga husbilsresan, med besök i bland annat Västerås och Örebro. Och så möjligheten att boka in vaccinering då! Vad har varit bäst under din vecka?

Vy från Västerås

Veckan som kommer

Vi planerar att vara hemma i husbåten ett litet tag nu, eftersom vädret inte ser så hoppingivande ut. Du kan vänta dig reportage om Örebro och även om Nyköping, som vi besökt men inte hunnit skriva om ännu. När det blir bättre väder ger vi oss ut på vägarna igen!

Missade du förra Happy Friday? Läs På husbilsresa norr om Mälaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev