Meny Stäng

Årets premiärtur med husbilen – på rull i Småland

Annons

Äntligen är vi ute på årets premiärtur med husbilen! I år gick första resan till Småland, där vi rest runt i fina Glasriket i nästan en vecka. Snart kommer vi berätta mer om allt vi sett och upplevt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Äntligen på rull i husbilen!

Det är verkligen härligt att vara ute med husbilen igen! I år ägnade vi extra mycket tid åt att vårstäda och fixa i bilen. Till exempel har vi tvättat alla gardiner och draperier, och fixat nya upphängningsanordningar för draperierna. Vi har pysslat i ett gäng veckor, och efter det kändes det extra kul att komma ut på rull! Årets första resa gick till … Glasriket i Småland!

Husbilen FREEDOM i Mundekulla i Glasriket
Men va, ligger Hamburg i Småland? Det visste vi inte …

I Glasriket i Småland

För en knapp vecka sedan rullade vi till Glasriket i Småland, ett besök som vi gör i samarbete med Glasriket. Vi var här för några år sedan och hade ett superfint besök. Roligt att komma tillbaka! Det har blivit återbesök på några platser, men framför allt har vi siktat på att se nya ställen.

Glasriket i Småland har förstås stort fokus på glas och glaskonst, och man kan besöka både större glasbruk och mindre glashyttor här. Men Glasriket är mer än glas och konst! Bland annat finns möjlighet till många härliga naturupplevelser.

Från vårt förra besök minns vi framför allt de fina besöken på Vidinge Gård och Ödevata Gårdshotell, samt turen med Europas längsta zipline! Den här gången har vi bland annat spanat in läckra trädhus, bekantat oss med älgar och slappat på bastuflotte. En sak som är gemensamt vid båda besöken: alla fantastiska entreprenörer och människor vi träffar!

Du kan redan nu se en hel del på Instagram, på @freedomtravelnews. Från och med imorgon kommer också reportage här på freedomtravel.se. Översta bilden? Den är från Ställplats Mundekulla Vildmarksby (ingen service, men gratis och naturskönt!).

Peter matar älg i Glasrikets Älgpark

Tips

Vi har några tips att dela med oss av denna vecka. Först vill vi förstås påminna om tävlingen som vi gör i samarbete med Polska turistbyrån. Du kan vinna en resa för 2 till den fantastiskt fina staden Wroclaw. Du tävlar på nedan tävlingslänk (senast 21 maj):

Vi vill också tipsa om en ny Facebook-grupp, som vår gästskribent Anna startat. Gruppen heter Resande som livsstil och utmaning och är ”för oss som älskar att resa och har det som livsstil och som utbyter drömmar, tips och erfarenheter”. Du hittar gruppen här:

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är förstås resan till Glasriket i Småland! Vi har haft en fantastiskt fin vecka med väldigt varierade upplevelser. Mysigt husbilsliv, härlig natur och en hel del konst och kultur. Dessutom många fina möten med härliga människor!

Din tur … Vad har varit bäst under din vecka?

Peter fixar iordning våra elcyklar inför årets första cykeltur

Veckan som kommer

Vi håller långsamt på att avsluta vår resa i Glasriket, och kommer därefter rulla tillbaka upp till Stockholm. Vi ska nämligen lyfta vår husbåt (!) vilket är ett stort projekt, så vi måste vara hemma ett tag.

Här på FREEDOMtravel blir det reportage om Glasriket blandat med Uzbekistan, och så kanske någon gästartikel också. Hoppas att du hänger med!

Genom skogarna i Småland …

Missade du förra Happy Friday? Läs Hemma efter en fantastisk vecka i Uzbekistan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev