Meny Stäng

Finlandsäventyr … och lite nytt i husbilen

Annons

Happy Friday önskar vi, Peter och Helena, med varma hälsningar från Finland! Vi har haft en fin vecka i Helsingfors, Åbo och Nådendal, och har lärt oss en hel del om vårt grannland. Intressant!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Helsingfors, Åbo och Nådendal

Vi började med att spendera ett antal dagar i Finlands fina huvudstad, och det resulterade i en artikel med tips om saker att se och göra i Helsingfors. I det reportaget har vi berättat om allt, men vi kan ändå nämna Fazers besökscenter en gång till. Besöket där var en positivt överraskning, så vi visar ytterligare några bilder. Fina utställningslokaler, fantastisk guidning, intressanta berättelser och god choklad!

Efter Helsingfors fortsatte vi till Åbo. Oj, vilken fin, mysig och historiskt intressant stad! Vi fick bland annat lära oss att detta en gång i tiden var den näst största staden i Sverige … Ja, det finns mycket svensk historia här! Vi berättar snart mer förstås. Så länge kan vi berätta att den översta bilden är från det fina Apoteksmuseet i Åbo.

Nu har vi hunnit till Nådendal, där Mumintrollen bor. Eller nåja, Muminvärlden ligger här i alla fall. Och wow, vilken fantastiskt vacker liten stad Nådendal är. Vi ska utforska lite mer, och ser sedan fram emot att visa fler bilder!

Nytt i husbilen – en garderob!

Vad har vi mer hittat på? Jo, för ett tag sedan visade vi en bild på Peter när han höll på med ett inredningsprojekt på en klippa. Men vad gjorde han egentligen? Jo, vi har rivit ut vårt duschrum, som vi ändå inte använde, och har byggt upp en garderob där istället. Helt enkelt var det inte, men nu är vi supernöjda. skönt att ha ordentlig plats för alla kläder!

Lite blandade artiklar framöver …

Vi har rest mycket på senare tid, och har samlat på oss en hel del material. Eftersom vi ibland vill berätta lite i realtid, så är det vissa saker som får släpa efter. Just nu berättar vi alltså om Finland, men var beredd på att det också kommer fler reportage från Höga kusten, Åland och Tunisien. Tillsammans med gästskribenterns bidrag blir det en blandad kompott.

Peter i Åbo

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ja, det är att vi fått uppleva flera fantastiskt fina platser i vårt grannland Finland, samtidigt som vi fått lära oss mer om Finlands (och Sveriges!) historia.

Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

Helena i Åbo

Veckan som kommer

Vi ska fortsätta upptäcka Nådendal och området här omkring. Sedan fortsätter vi upptäcktsresan i Finland … exakt vart vi åker härnäst har vi inte planerat. På FREEDOMtravel kan du vänta dig blandat innehåll: Finland, Åland, Tunisien, Höga kusten och kanske lite gästartiklar. Vill du följa vår resa i Finland ännu mer i realtid? Missa inte att följa oss på Instagram på @freedomtravelnews!

På Runsala Camping i Åbo

Missade du förra Happy Friday? Läs Tunisien med midsommarfest – och en film från Åland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev