Meny Stäng

Hemma igen, covidtest och planer för … husbilstur

Annons

Då var vi hemma igen, efter en härlig Tunisienresa. Vi är fulla av intryck (många upplevelser i Tunisien) och har fullt upp med att sortera bilder och planera reportage. Samtidigt har livet hemma startat igång med jobb, möten och event. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En härlig vecka i Tunisien

Vi har verkligen haft en härlig och spännande vecka i Tunisien. För det första är det ju riktigt skönt att uppleva sol, värme och ljus den här tiden på året! För det andra har det varit intressant att upptäcka ett för oss helt nytt land, med allt från antika fornlämningar till kamelturer och inspelningsplatser för Star Wars.

I samband med bilderna nedan fick vi förresten en fråga om ifall man måste ha huvudbonad i Tunisien, och svaret på den frågan är nixpix. Vi köpte dessa en dag för att det är perfekt att kunna skydda ansiktet mot virvlande sand när man kör fyrhjuling. Och så kanske vi tyckte att det var lite stylish också, haha.

Resor med eller utan husbil … eller både ock?

Vi fick en kommentar från en läsare som skrev att hon saknar vår inriktning på husbil och camping. Vi lovar att vi inte har lämnat den, men som vanligt varvar vi husbilsresor med andra resor. Det hade varit väldigt spännande att ta husbilen till Tunisien, men det är ett projekt som kräver betydligt mer tid (det vill säga längre ledighet från jobb), så det får bli en annan gång.

Vi passade i alla fall på att spana in en (väldigt fin och välskött!) camping i Douz, med all service man behöver. Dessutom letade vi upp en förteckning över flera campingar i Tunisien.

Covid-test (hur krångligt kan det vara?)

På slutet av Tunisien-resan började jag (Helena) känna mig förkyld. Mina symptom var milda (och jag är fullvaccinerad mot covid-19) men i dessa tider känns det ju ändå besvärande att ha minsta förkylningstendenser. När vi kom hem ville jag testa mig. Men puh, vad krångligt det blev!

Jag använde Region Stockholms app ”Alltid Öppet” samt 1177 och lyckades (efter mycket möda och besvär) boka ett test som skulle hämtas på ett apotek ett visst klockslag. Peter (som inte hade några symptom) hämtade testet, jag registrerade det online och följde alla instruktioner, men insåg att det saknades vätska i provröret.

Tillbaka på apoteket konstaterade de att de hade missat vätskan, och att testet måste slängas … Vi fick ett nytt test och jag gjorde om hela proceduren, men nu gick det plötsligt inte att registrera testet eftersom min ursprungliga bokning var ”makulerad”. Det gick heller inte att göra en ny bokning, eftersom alla tider den veckan var … slut! Även test nummer 2 måste slängas, och apoteket kunde bara be om ursäkt …

Nu då? Lösningen blev att köpa ett hemtest för 80 kronor och göra proceduren en tredje gång. Resultatet var: negativt, dvs ingen covid-19. Så, Happy Friday!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är förstås den härliga resan till Tunisien, vad annars!? Vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Den närmaste veckan planerar vi att hänga hemma i husbåten. Det kommer bli en hel del jobb, möten och event, så det känns som en spännande vecka. Därefter planerar vi att rulla en sväng med husbilen. Vi kommer hålla oss inom Sverige, och det blir nog den sista husbilsresan det här året. Mer om det senare! På bloggen kommer det först bli lite fler reportage från Tunisien!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hälsningar från härliga Tunisien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev