Meny Stäng

Husbåtsliv och förberedelser för husbilsliv

Annons

Vi lever husbåtsliv just nu, samtidigt som vi förbereder för nästa tur med husbilen, som går till mässan “Elmia Husvagn Husbil”. Här kommer en bildbomb från husbåten bland annat. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbåtsliv

Just nu lever vi husbåtsliv, vilket till stor del handlar om att vi sitter inomhus och jobbar vid datorerna … dock ofta med fönster och dörrar öppna!

På vårt Instagramkonto @freedomtravelnews fick vi ett önskemål om att visa foton på vår husbåt invändigt. Sagt och gjort! Jag tog ett gäng foton och la ut en så kallad “karusell” (alltså flera foton i samma inlägg). Nu kom jag på att jag kan visa de fotona även här. Så, här kommer en fotobomb från vår husbåt!

Ingången till husbåten, där en av elcyklarna står fastlåst
Utsikten från dörren

Köket i husbåten

Från ingången kommer man nästan direkt in i köket, efter att man passerat en pytteliten hall. Köket fungerar förstås som kök men också som mitt (Helenas) arbetsrum.

Helenas arbetshörna i köket
Ännu en bild från köket … (Peters domän)

Vardagsrummet och uteplatsen

Om man går några trappsteg upp från köket kommer man till vårt vardagsrum, där vi har TV-soffa, kamin och Peters arbetshörna. Härifrån kan man också gå rakt ut på däck, där vi har vår uteplats.

Vardagsrummet, med kaminen och Peters arbetshörna
På däck, varifrån man ser in i vardagsrummet

Nedre däck i husbåten

Om man istället går neråt från köket kommer man till nedre däck, där vi har sovrum, träningsrum (TV:n är för att visa träningsvideos) och klädkammare i ett och samma stora rum.

Faktum är att vi äntligen (första gången på länge) följt våra egna tips för en piggare höst och kört två träningspass. På nedre däck finns också det tidigare motorrummet, som nu fungerar som tvättstuga och förråd (utan ståhöjd).

Nedre däck, som fungerar som sovrum, träningsrum och klädkammare
En del av klädkammaren …
Det gamla motorrummet, som nu är tvättstuga och förråd

Förberedelser för husbilsliv

Vi håller också på att förbereda för höstens husbilsresor. Vi tvättar lakan och packar om. Vi bestämde oss också för att blåsa rent kylskåpets brännare igen, eftersom kylskåpet återigen börjat fungera lite sämre på gasol.

När vi ändå var igång med tryckluft fick däcken också lite extra luft.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi fått en massa jobb gjort kanske? Och att vi haft fortsatt fina dagar i husbåten!

Nu är det din tur … Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Nu närmar sig Elmia-mässan med stormsteg. Vi kommer arbeta med förberedelser (förbereda föreläsningar, packa produkter, göra i ordning skyltar etc.) och sedan är det dags att ge sig av. Naturligtvis kommer vi att rapportera från mässan här på FREEDOMtravel!

Missade du förra Happy Friday? Läs Ny layout, flera språk och samarbete med husbilstidning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev