Meny Stäng

6 tips för en piggare höst

Annons

Det är fortfarande sommar, men hösten är obönhörligt på ingång. Semestern är kanske över och det är dags att ställa in sig på höst och arbete. Så, hur hittar man kraft och energi? Här är några tips för en piggare höst!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Gå ut i naturen

Naturen har en positiv inverkan på oss människor. Forskning visar att vistelser i naturliga miljöer minskar negativa känslor och stress, och ökar positiva känslor, mental återhämtning och prestation.

På sommaren faller det sig ofta naturligt att vara utomhus, men på hösten är det lätt hänt att fastna inomhus. Har du ett naturområde, eller kanske en park, i närheten där du bor eller jobbar? Försök komma ut på en liten promenad i naturen varje dag för ditt eget välmående!

2. Hitta en rolig träningsform

Att träna är bra för hälsan, det vet vi alla. Att den bästa träningen är den som blir av, det vet vi också. Hösten kan vara ett perfekt tillfälle att fundera över vilken sorts träning, eller rörelse, du skulle tycka vara rolig och trivas med.

Skulle du kanske vilja börja dansa, eller testa på padel? Eller passar det bättre för dig att ta cykeln fram och tillbaka till jobbet, eller göra några gymövningar hemma i sovrummet ibland? Om du inte är van att träna kan även en liten förändring göra stor skillnad.

3. Unna dig massage

Att ta hand om sig själv för att må bra handlar ju också om att vara snäll mot sig själv. Varför inte unna dig själv en massage? Under en massage frigörs oxytocin i kroppen, som också brukar kallas “lugn och ro-hormon”. En massage kan hjälpa dig att slappna av och bidra till minskade spänningar, ökad blodcirkulation och mindre värk i exempelvis rygg, nacke och axlar.

Om du bor, eller befinner dig, i Stockholmsområdet kan du boka massage hos Massage Stockholm på flera olika platser runt om i länet.

4. Ge dig själv tillräckligt med sömn

Ytterligare en faktor som är viktig för en energirik höst är att få tillräckligt med sömn. Var snäll mot dig själv och lägg dig i tid, så att du har en chans att vakna utvilad.

Om du har svårt att sova kan det förstås vara lättare sagt än gjort. Några tips som man brukar ge är att ha regelbundna sovtider, att se till att sovrummet är svalt och mörkt, och att vara fysiskt aktiv på dagen så att man blir trött i kroppen.

5. Frossa i grönt

Att maten är viktig för vår hälsa vet vi alla. Att tänka på vad man inte bör stoppa i sig kan ofta kännas tråkigt. Då är det desto roligare att istället tänka på vad man kan tillföra som kan bidra med viktiga näringsämnen. När vi sedan ökar på med fräscha och hälsosamma livsmedel kanske vi minskar ner lite på de mer ohälsosamma sakerna, av bara farten.

Grönsaker och frukt är bra för hälsan på många sätt. Blanda och variera friskt och satsa på mat med massor av färger. Grönsakerna kan vara råa, men också till exempel kokta, wokade eller ugnsbakade. Varför inte prova att laga helt vegetariskt någon gång ibland, om du inte brukar göra det?

6. Planera in något roligt att se fram emot

Sist men inte minst, planera in något roligt att se fram emot! När sommaren och semestern är över är det lätt hänt att vardagen känns lite grå. Då är det perfekt att planera för höstens glädjeämnen. Det kan vara en resa, men det kan också vara små utflykter, middagar med vänner, fester, konserter, föreningsträffar eller precis vad som helst, som du tycker är roligt!

Fler tips för en piggare höst?

Har du ännu fler tips för en piggare höst? Hur gör du för att pigga upp dig och se ljust på den mörknande årstiden? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev