Menu Close

6 vinkkiä valoisampaan syksyyn

Vielä on kesä, mutta syksy lähestyy vääjäämättä. Lomat saattavat olla ohi, ja on aika valmistautua syksyyn ja töihin. Miten siis löydät voimaa ja energiaa? Tässä muutamia vinkkejä valoisampaan syksyyn!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

1. mene ulos luontoon

Luonnolla on myönteinen vaikutus ihmisiin. Tutkimukset osoittavat, että luonnonympäristössä oleskelu vähentää negatiivisia tunteita ja stressiä ja lisää positiivisia tunteita, henkistä palautumista ja suorituskykyä.

Kesällä ulkoilu on usein luonnollista, mutta syksyllä on helppo jäädä sisätiloihin. Onko asuin- tai työpaikkasi lähellä luontoaluetta tai kenties puistoa? Yritä päästä joka päivä pienelle kävelylle luontoon oman hyvinvointisi vuoksi!

2. Etsi hauska liikuntamuoto

Me kaikki tiedämme, että liikunta on hyväksi terveydelle. Tiedämme myös, että paras liikunta on se, jota tehdään. Syksy voi olla täydellinen aika miettiä, millainen liikunta tai liikkuminen olisi mielestäsi hauskaa ja nautinnollista.

Haluaisitko aloittaa tanssin tai kokeilla padelia? Vai haluaisitko mieluummin pyöräillä töihin ja töistä kotiin tai tehdä kotijumppaa makuuhuoneessasi silloin tällöin? Jos et ole tottunut harrastamaan liikuntaa, pienelläkin muutoksella voi olla suuri merkitys.

3. hemmottele itseäsi hieronnalla

Huolehtiminen itsestäsi, jotta olosi olisi hyvä, on myös ystävällisyyttä itseäsi kohtaan. Miksi et hemmottelisi itseäsi hieronnalla? Hieronnan aikana keho vapauttaa oksitosiinia, joka tunnetaan myös "rauhoitushormonina". Hieronta voi auttaa sinua rentoutumaan ja vähentämään jännitystä, vilkastuttamaan verenkiertoa ja vähentämään kipua esimerkiksi selässä, niskassa ja hartioissa.

Jos asut tai olet Tukholman alueella, voit varata hieronnan osoitteesta Hieronta Tukholmassa useissa eri paikoissa ympäri maakuntaa.

4. Anna itsellesi riittävästi unta

Toinen tärkeä tekijä energisen syksyn kannalta on riittävä uni. Ole ystävällinen itsellesi ja mene ajoissa nukkumaan, jotta sinulla on mahdollisuus herätä virkeänä.

Jos sinulla on univaikeuksia, tämä voi tietysti olla helpommin sanottu kuin tehty. Joitakin vinkkejä ovat säännölliset nukkumaanmenoajat, viileän ja pimeän makuuhuoneen varmistaminen ja fyysinen aktiivisuus päivisin, jotta kehosi on väsynyt.

5. Juhli vihreällä

Me kaikki tiedämme, että ruoka on tärkeää terveydellemme. Ajattelemalla, mitä ei pitäisi syödä, voi usein tuntua tylsältä. Siksi on sitäkin hauskempaa miettiä, mitä voit lisätä ruokavalioosi, joka voi tarjota tärkeitä ravintoaineita. Kun lisäämme tuoreiden ja terveellisten ruokien saantia, saatamme huomata vähentävämme epäterveellisiä ruokia lennossa.

Vihannekset ja hedelmät ovat monin tavoin hyväksi terveydelle. Sekoita ja valitse ruokia, joissa on paljon värejä. Vihannekset voivat olla raakoja, mutta myös kypsennettyjä, sekoitettuja tai esimerkiksi paistettuja. Jos et yleensä tee täysin kasvisruokaa, mikset kokeilisi sitä silloin tällöin?

WIFI.se

6. suunnittele jotain hauskaa, jota voit odottaa innolla

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, suunnittele jotain hauskaa, jota voit odottaa! Kun kesä ja lomat ovat ohi, arki tuntuu helposti hieman harmaalta. Nyt on täydellinen aika suunnitella syksyn iloja. Se voi olla matka, mutta se voi olla myös pieniä retkiä, illallisia ystävien kanssa, juhlia, konsertteja, kerhotapaamisia tai ihan mitä tahansa, mikä on mielestäsi hauskaa!

Lisää vinkkejä valoisampaan syksyyn?

Onko sinulla vielä lisää vinkkejä valoisampaan syksyyn? Mitä sinä teet piristääksesi itseäsi ja nähdäksesi pimenevän vuodenajan valoisammassa valossa? Kerro meille!

Tilaa uutiskirjeemme