Menu Close

Lenkkeily talvella - pukeudu sään mukaan

Voiko talvella lenkkeillä? Usein korostetaan, että lenkkeilyssä on se hyvä puoli, ettei siihen tarvita mitään erityisiä välineitä. Se on melkein Totta, mutta tarvitset kuitenkin hyvät kengät, ja talvella sinun on myös harkittava hieman tarkemmin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Voiko talvella lenkkeillä?

Talvellakin voi varmasti lenkkeillä, mutta vaatetus on suunniteltava. Jos on todella kylmä saatat joutua miettimään kahdesti, varsinkin jos harjoittelet kovaa. Olemme arkiliikuttajia, eikä meitä kiinnosta ponnistaa äärimmäisen kovaa. On myös hyvin harvinaista, että täällä on noin 10 astetta pakkasta tai kylmempää. Tukholmajoten jätämme juoksemisen yksinkertaisesti väliin niinä päivinä.

Jogga på vintern

Jos asut Pohjois-Ruotsissa, jossa on usein näin kylmää, voimme ymmärtää, miksi saatat ajatella toisin. Lue matkabloggaajakollegamme Drydenin postaus aiheesta Juokseminen, kun on todella kylmä. Hän asuu Östersund ja pyörittää Runstreakia (juoksee joka päivä), joten hän tietää, mistä puhuu.

Meille "lenkkeily talvella" tarkoittaa yleensä lenkkeilyä lämpötiloissa, jotka vaihtelevat plus viiden ja miinus viiden välillä tai mahdollisesti hieman kylmemmissä lämpötiloissa. Mutta näissäkin lämpötiloissa tarvitaan hyviä vaatteita!

Vaatteet sään mukaan

Mitä sinun pitäisi käyttää lenkkeillessäsi talvella? Olemme huomanneet, että on tärkeää löytää tasapaino: ei liikaa eikä liian vähän vaatteita. Se, kuinka paljon vaatteita tarvitset, on yksilöllistä. Tapaamme joitakin lenkkeilijöitä, joilla on hyvin vähän (shortsit joulukuussa!), mutta uskomme, että he pystyvät pitämään yllä tasaisen kovaa vauhtia ja siten pitämään lämpöä yllä.

Ne meistä, jotka harrastavat liikuntaa päivittäin ja joutuvat kävelemään aika ajoin, tarvitsevat enemmän vaatteita. Pyri niin sanottuihin funktionaalisiin materiaaleihin ja ajattele kerroksittain. Tällaisia käytämme, kun lenkkeilemme talvella:

 • Pitkät harjoitussukkahousut
 • Lämpöshortsit/lämpöhame sukkahousujen päälle.
 • Neuleet kerros kerrokselta
 • Lämpöliivi
 • Ohut tuulenpitävä takki
 • Hattu, pusero/kaulalämmitin ja lapaset.
 • Hyvät kouluttajat
 • Nestehihna (Helena)

Toinen vaihtoehto on käyttää vuorattuja juoksuhousuja tai pohjakerroksia. Me päätimme yksinkertaisesti jatkaa juoksemista tavallisilla sukkahousuillamme, mutta täydennämme niitä lämpöshortseilla / lämpöhameella. Löysimme jälkimmäiset Stadiumista. Nestevyötä on varmasti moni, joka voi tehdä ilman. Minä (Helena) en pysty hölkkäämään yhtäkään mäkeä ylös ilman juomavettä (vuodenajasta riippumatta), joten minulle se on välttämätön.

Millaisia kenkiä kannattaa käyttää talvella lenkkeillessä?

Ostimme molemmat uudet lenkkitossut tänä talvena. Minä (Helena) ostin tavalliset mutta hieman tukevammat lenkkitossut. Peter osti parin, jossa on nastat. Molemmilla on hyvät ja huonot puolensa!

Peters on erittäin hyvä, kun on jäistä ja liukasta. Silloin hän kävelee tasaisesti ja minun (Helenan) on pidettävä hänestä kiinni. Toisaalta hänen kenkänsä pitävät paljon ääntä, jos mennään kauppaan ... Minun kenkäni ovat vähän enemmän "all round". Hänen kenkänsä ovat erityisen hyvät talvella, mutta niitä on täydennettävä.

Jogga på vintern - skor

Mitä sinun pitäisi ottaa huomioon lenkkeillessäsi talvella?

Me yleensä lenkkeilemme Karlbergin linnan puisto Karlbergin linnan takana SolnaTukholman lähellä. Siellä on mukavia lenkkipolkuja ja ihanaa luontoa, mutta tietysti talvella on vähän erilaista.

Karlbergs slottspark
Jogga på vintern

Joitakin asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon talvella lenkkeillessä:

WIFI.se
 • Se voi olla pimeää. Saatat tarvita heijastimia ja joissakin tapauksissa otsalamppua.
 • Se on raskaampi lumessa ajettaessa. Et ehkä pääse yhtä pitkälle.
 • Se voi olla liukas. Ole varovainen, ettet liukastu ja loukkaa itseäsi.
 • Voit lämmittää sen uudelleen huolellisesti. Lämmittely voi olla erityisen tärkeää niille, jotka tuntevat kylmyyttä paljon kehossaan tai keuhkoissaan.

Lenkkeiletkö talvella? Miksi/miksi et?

Tilaa uutiskirjeemme