Meny Stäng

Hösten är här – dags att planera och reflektera

Hösten är här, och det med besked. Löven på träden skiftar i vackra färger och luften börjar kännas kylig. Nu är det dags att planera inför och reflektera lite över denna tid på året.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En höstig lista

Hos resebloggaren Dryden läste vi nyligen en höstlista, och han hade i sin tur inspirerats av resebloggaren Resfredag. Vi låter oss inspireras vidare. Här ser du svaren på listans frågor från oss, Helena och Peter på FREEDOMtravels redaktion. Svara gärna du också, i en kommentar eller på en egen blogg!

1. Vad ser du mest fram emot med hösten 2022?

Hösten 2022 känns spännande! Vi ser fram emot en resa till Cypern, men vi ser också fram emot höstens event, möten och mindre resor i Sverige.

2. Vad bekymrar dig under den här hösten?

När jag (Helena) var liten var jag rädd för Sovjetunionen, men jag trodde att detta skrämmande ställe låg väldigt långt bort. Jag minns med tydlighet när jag plötsligt en dag såg på kartan hur nära Sovjet låg. Den rädslan. Klumpen i magen. Senare i livet avtog rädslan och jag började istället resa i Ryssland. Nu är tyvärr oron tillbaka lite. Situationen i världen oroar oss.

3. Hur såg din högst ut för ett år sedan?

Förra hösten var en intensiv resehöst för oss. Vi reste i mysiga Skåne, spännande Kristalldalen i Tjeckien, fascinerande Kappadokien i Turkiet, härliga Tunisien och fina Glasriket i Småland. Riktigt, riktigt bra resor!

Luftballong i Kappadokien hösten 2021

4. Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Hösten 2017 kryssade vi med Royal Caribbean i Spanien, Frankrike och Italien. Peter var också i Kassandra i Grekland och när det närmade sig jul gjorde vi en fantastiskt spännande resa i Israel. Att besöka Jerusalem var en speciell känsla!

8 platser att se i Jerusalem
Jerusalem i Israel

5. Vilken typ av kultur har du tänkt att konsumera i höst?

Under våra resor har vi blivit mer och mer intresserade av kultur och konst. Vi planerar att spana in ännu fler museer och ännu mer street art.

6. Nya grejer du vill lära dig i höst?

Vi ska, liksom många andra svenskar, försöka lära oss att bli lite bättre på att hushålla med elen. Vi har handlat rejält med ved för att kunna elda i kaminen!

7. Var kommer du att resa i höst?

Vi ska resa till Cypern i höst, och det ser vi otroligt mycket fram emot! Dessutom blir det några mindre resor i Sverige, dels med husbilen och dels till våra vänners lantställe på ön Ringsö i Mälaren.

8. Dina tre bästa hösttips (med restema)

  1. Res i Sverige på lågsäsong! Även om det är lite svalare och lite mörkare så blir man glad av nya upplevelser.
  2. Res utomlands på lågsäsong! I Sydeuropa kan man uppleva lite mildare väder, och lågsäsong innebär lägre priser.
  3. Kolla in alla våra restips – för Sverige och landskap för landskap (kolla under ”Sverige” i menyn).

9. Vilken är din standardklädsel i höst?

Just nu är det gympaskor och skön jacka som gäller. Jag (Helena) längtar efter att köpa ett par nya kängor också. Kängor är ofta en favorit på hösten, men alla tidigare kängor är ”slut” …

10. Fler artiklar med hösttema?

Kan vi tipsa om några fler artiklar med hösttema? Ja, men självklart! Här hittar du lite mer läsning:

WIFI.se
Gamla stan i Västerås
Vy i Västerås

Hösten är här! Hur planerar du? Vilka är dina reflektioner? Svara gärna på samma frågor, i kommentarsfältet eller i egen blogg!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev