Meny Stäng

Skåneresa, besök i hemtrakter och deadline

Happy Friday! Vi har rest i Skåne hela veckan och vi har bland annat besökt min (Helenas) gamla hemstad. Väldigt roligt! Dessutom har vi just nu deadline för de redaktionella artiklarna till sommarens magasin så det är hektiskt, minst sagt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Roadtrip i Skåne

Under vår roadtrip i Skåne har vi sett slott, stränder, städer och naturreservat, och dessutom hunnit med en träff med andra bloggare. Vi har inte hunnit skriva om allt som vi upplevt ännu, så mera kommer. Hittills har vi publicerat dessa reportage:

Mysiga kvarter i Ystad

Besök i gamla hemtrakter

Jag (Helena) växte upp i Skåne, närmare bestämt i Lund, och den här gången bestämde vi oss för att besöka min gamla hemstad. Fantastiskt roligt! Vi kommer berätta mer om Lund framöver.

Så länge kommer en bild på min gamla förskola. Visst är den fin? Huset heter Quennerstedtska villan och ligger i kvarteret Kråkelyckan. Här gick jag tillsammans med hörande och döva barn, och härifrån har jag väldigt fina minnen.

Vi besökte också min barndomkompis Johanna och hennes man Sven, som relativt nyligen flyttat till en villa i centrala Lund. Så fantastiskt roligt att ses igen! Stort tack!

Frukostmöte med Tyska Turistbyrån

Trots att jag (Helena) denna vecka haft semester från mitt folkhälsojobb så har vi haft fullt upp. En förmiddag loggade vi in på ett frukostmöte som Tyska Turistbyrån arrangerade för press och researrangörer. De skickade egentligen ut frukostpaket till alla som anmält sig ( mysigt!), men vi var tvungna att tacka nej till den biten eftersom vi var på rull. Ändå var det intressant och trevligt!

Utmaningar för husbilen

Det är grymt roligt att vara på roadtrip, men ibland är det tufft för husbilen. Igår startade morgonen med att grenar dundrade ner på taket från ett träd. Senare missade vi en varningsskylt för en hastighetsbegränsning och råkade forcera en vägpuckel i 50 kilometer/timmen.

Allt möjligt lossade och for runt i garaget, så det måste vi fixa … imorgon. Strax efteråt körde vi bakom en lastbil som tappade en “bred last”-skylt i metall. Vi körde över den, men det verkade som att det gick bra … Happy Friday!

Deadline för magasinet

Vi har också haft mycket att göra denna vecka, inför produktionen av sommarens magasin. Vi har deadline för de redaktionella artiklarna idag, fredag. Vi har nämligen, vilket vi fått frågor om, lejt bort layouten. När vi skriver detta är vi inte helt klara ännu, men det är så lite kvar så det ska utan problem kunna bli klart under fredagen. Annonser kan vi lämna in lite senare, men även dessa är alldeles strax klara.

När det är mycket att göra måste vi förenkla de praktiska sakerna runt omkring. Vi hittade rökt lax till billigt pris i en butik, och vår nya favoritlunch nu är rökt lax med potatissallad. En annan förenkling är att vi ibland fuskar med papperstallrikar och engångs-bambubestick på lunchen.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det har varit fantastiskt roligt att snurra runt i Skåne i härligt väder. Det, tillsammans med att vi håller på att knyta ihop magasinet, är veckans bästa. Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer fortsätta att upptäcka Sverige. Vi har långt ifrån skrivit klart om Skåne, så under den kommande veckan kan du vänta dig Skåne-tema här på bloggen!

Missade du förra Happy Friday? Läs Husbilsresa till Ystad, massor av jobb och “semester”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev