Meny Stäng

Event, Italien-inspiration och utflykter

Annons

Happy Friday! Som vanligt på fredagarna berättar vi om vår vecka. Denna vecka har varit intensiv, med flera event och sociala träffar. Och inte är det slut ännu heller!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Middag med vänner

I helgen var vi hembjudna till våra vänner Lennart och Beata på middag. Väldigt trevligt! Vi har länge planerat att vi ska åka ut till deras lantställe på ön Ringsö i Mälaren för att fiska och umgås. Det har inte blivit av ännu, men om allt går enligt plan så åker vi dit tillsammans snart!

Presskonferens på Finlands ambassad

I början på veckan var vi på presskonferens på Finlands ambassad. Rederiet Finnlines presenterade sina två nya fartyg, varav det första sätts i trafik på rutten Kapellskär–Långnäs–Naantali under hösten 2023. Vi kommer berätta mer i måndagens resenyheter. Så länge kan vi avslöja att wow, detta blir något helt annat jämfört med deras tidigare färjor!

Besök hos Taracci

Samma dag tog vi oss till butiken Taracci, som nu ligger på Gamla Brogatan 17 i Stockholm. Du som följt oss en längre tid vet att detta varit Peters favoritbutik i två decennier. Feyo Taracci är grundare av märket och en fantastiskt skicklig kläddesigner. Han brinner för design och kvalitet.

Letar du efter snygga herrkläder, med bra passform och kanske lite extra när det kommer till designen? Tveka inte att kika in hos Taracci om du har vägarna förbi!

Butiken Taracci flyttade till adressen på Gamla Brogatan tidigare i år. Vi missade invigningen och har inte varit här på hela året, så vi kikade förbi med en invigningspresent i form av en flaska whiskey. Det kan hända att vi tackade ja till att provsmaka lite av den …

Presentation av den italienska regionen Trentino

Samma kväll var vi inbjudna till ett event på Courtyard by Marriott Stockholm Kungsholmen, via den italienska regionen Trentino i norra Italien. Vi fick lyssna på en inspirerande presentation om regionen, som bjuder på vacker natur, dramatiska berg, skidåkning, julmarknader, musikevent och mycket annat. För den som vill resa i Trentino berättade de om ”Trentino Guest Card” och reseplaneringsappen ”Mio Trentino”.

Pieve Tesino, Trentino, foto: Riccardo Sordo

Vi blev också bjudna på buffé med italienska smaker. Mycket gott, och förstås trevligt att träffa andra reseskribenter i vår bekantskapskrets.

Bäst denna vecka

Det har varit en trevlig vecka, med flera event och sociala möten. Roligt! Som skribent jobbar man ju mycket ensam ”på sin kammare” så det är trevligt att vara social och få lite input från andra emellanåt.

Din tur … Vad kan du lyfta fram som positivt från veckan?

Peter hemma på husbåten

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det flera kortare husbilsturer till några spännande utflyktsmål som vi är nyfikna på. Därefter planerar vi att åka tillsammans med våra vänner, Lennart och Beata, till Ringsö. Här på freedomtravel.se kan du vänta dig rapporter från dessa utflykter, men även reportage från både när och fjärran resmål.

WIFI.se
Grön och fin vägg på Östermalm i Stockholm

Missade du förra Happy Friday? Läs Nytt nyhetsbrev, husbilstur och älgmöte

Prenumerera på vårt nyhetsbrev