Meny Stäng

Långhelg, sommarvärme och poddinspelning

Vi har spenderat en del tid i Jönköpingstrakten nu. Dels är det fint här, och dels har vi stått stilla vissa dagar för att kunna jobba. Det började med snö vid Bauergården för en dryg vecka sedan och nu har vi sommarvärme här i Gränna.

Långhelg i Gränna

Några dagar innan Kristi Himmelsfärdshelgen körde vi in på ställplatsen i Gränna hamn. Sedan blev vi kvar här. Härifrån har vi kunnat göra flera trevliga cykelutflykter, och dessutom är det ju mysigt här. Inte minst sedan sommarvädret plötsligt kom!

Från lågsäsong till högsäsong … på några dagar

När vi kom till ställplatsen i Gränna var det väldigt lugnt. Vi var inte ensamma, men det var långt ifrån fullt och det kändes att det fortfarande var lågsäsong.

Några dagar senare kändes det plötsligt som full högsäsong. Solen sken och husbilarna fullkomligen vällde in – till ställplatsen, till parkeringen utanför och till campingen strax intill.

Samma plötsliga förändring skedde i hamnen. Första gången vi promenerade dit var precis allting stängt, och vi såg inte en enda människa.

Tre dagar senare var det som om någon viftat med ett trollspö. Plötsligt satt människor på varenda uteservering, i shorts, och fikade eller åt glass.

Poddinspelning

Den här veckan har vi också vi också varit gäster i en podd, via videomöte. Podden heter Lyckas i livet och görs av Monica Balkefors. Avsnittet är inte ute ännu, men kommer snart. Samtalet var i alla fall riktigt avslappnat och roligt!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi fått chans att uppleva den fina Jönköpingstrakten, inklusive fina Gränna. Och ett extra plus för vädret förstås! Vi har hunnit skriva tre inlägg hittills, och några fler kommer snart. Och du då, vad kan du lyfta fram som positivt från veckan?

Veckan som kommer

Vi stannar någon dag till och kommer sedan rulla norrut. Jag (Helena) har ett fysiskt ärende på jobbet i Stockholm och därefter ska vi rulla mot Tierp-trakten, för att bygga en altan åt Peters mamma. Du kan bland annat vänta dig reportage om Gränna och Jönköping, och om annat som händer längs vägen!

Missade du förra Happy Friday? Läs Distansjobb, majväder och fina kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev