Meny Stäng

Tunisien med midsommarfest – och en film från Åland

Annons

Vi har spenderat en vecka i Tunisien, på en pressresa arrangerad av Tunisiens turistbyrå. Det har förstås varit intensivt och hektiskt, men också väldigt roligt. Vi berättar om vårt midsommarfirande i Tunisien (!) och visar en film från härliga Åland.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En vecka i Tunisien

Alldeles nyligen började direktflyg gå mellan Stockholm och Tunis, för första gången på många, många år. Vi var ombord på premiärflyget, för att berätta om detta, tillsammans med ett gäng andra reseskribenter och influencers.

Med på resan var Petra från Pellas Inspiraton, Daniela och Göran från Discovering the Planet, norska Desirée från Desirée Travels samt Nikolas som driver webb-TV och Mohammed från Tunisiens turistbyrå.

Vi blev ett riktigt bra gäng och hade fantastiskt roligt tillsammans. Det betyder mycket, för schemat är oftast otroligt tajt på pressresor med program från tidig morgon till sen kväll, samtidigt som man förväntas fota, filma, lyssna, intervjua, anteckna och uppdatera på sociala medier. Om man har roligt tillsammans samtidigt blir ju allting mycket bättre!

Just nu är förresten ett nytt gäng nere i Tunisien! Följ gärna @matochresebloggen.se, @travelsis.se och @fantasydining på Instagram.

Midsommarfirande i Tunisien

Premiärflyget till Tunisien, med Nouvelair, gick över midsommar. Vår fantastiska reseledare Mohammed, från Tunisiens turistbyrå i Stockholm, var medveten om att detta kunde vara lite ”tufft” för svenskar. I hemlighet packade han med sig några sillburkar och på Arlanda köpte han en flaska O.P. Andersson.

På midsommarafton bjöd han på en fantastisk överraskning. Han ordnade så att hotellet (Barceló Concorde Green Park Palace i El Kantaoui, Sousse) dukade upp en midsommarbuffé med kokt potatis, kokta ägg, lax, lök, ost och bröd. Tillsammans med medhavd sill och nubbe blev det en enastående midsommarbuffé!

Jag (Helena) var magsjuk just då, så jag kunde inte vara med på lunchen, men ärligt talat så blir jag varm i hjärtat bara av att se bilderna.

Det bästa med reseskribenter och bloggare är ju också att de är bra på att dokumentera. Ups, är O.P. Andersson-flaskan redan slut?

Bara för att maten och nubben var slut, så var ju festen inte slut. Daniela och Göran, som bloggar från Kristianstad, hade med sig en svensk flagga … och snart blev det dans runt ”midsommarpalmen” …

Mellanlandning i Stockholm

Efter en fantastisk vecka i Tunisien (berättar snart mer!) landade vi återigen på Arlanda i Stockholm. Eftersom vi hade husbilen i Helsingfors hade vi bokat vidare flygresa till Finland, men först blev vi tvungna att sova en natt på Arlanda.

Vi är inte så bra på att planera i förväg alltid (det är så mycket som händer hela tiden!) så vi gick till Radisson Blu Arlanda först när vi landat. Då hade de endast ett superior room ledigt, vilket var alldeles för dyrt för oss, men som tur var tipsade hotellet oss om att boka online, och då fanns ett billigare rum ledigt.

Tillbaka i Finland

Nu är vi tillbaka i Finland! Vi har startat med att utforska Helsingfors, där vädret har varit helt fantastiskt. Det har blivit en blandning av båtturer, museer, caféer, takbarer och lite annat.

Vi har också träffat vår finska resebloggarkollega Veera, från Veera Bianca och @veerabianca på Instagram. Väldigt roligt att ses igen!

Film från Åland

Peter har förresten klippt ihop en film från vår resa till och runt på Åland. Ett fantastiskt fint resmål! Filmen kan du spana in här:

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Tunisien förstås! Vi var egentligen taggade på att fortsätta upptäcktsresan i Finland, men det var riktigt roligt med ett lite mer exotiskt äventyr emellan!

Veckan som kommer

Vi befinner oss just nu i Finland och kommer från Helsingfors att resa västerut längs kusten, och därefter norrut längs kusten. Vi kommer varva upptäckande och upplevelser med lugna jobbdagar i husbilen.

Här på FREEDOMtravel kan du vänta dig ett gäng reportage om Tunsien (blandat med någon gästartikel) innan vi börjar skriva om Finland.

Camping Rastila i Helsingfors

Missade du förra Happy Friday? Läs Glad Midsommar! – hälsningar från Tunisien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev