Meny Stäng

Glad Midsommar! – hälsningar från Tunisien

Glad Midsommar önskar vi! Vi befinner oss i Tunisien just nu, och har det fantastiskt bra. Vi hoppas att du får en riktigt fin midsommar, oavsett var du befinner dig!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Glad Midsommar!

Vi önskar alla vänner, bekanta, läsare, resenärer, husbilister och alla andra en glad midsommar! Vill du ha lite midsommarinspiration? I så fall har vi lite läsning åt dig här, i form av några tidigare inlägg:

Midsommar i Åkersberga
Midsommarfirande i Sverige, för några år sedan

Till Tunisien – direktflyg från Stockholm

Vi besökte Tunisien på en pressresa 2021 (du hittar alla våra reportage om Tunisien här) och det var en fantastisk resa på många sätt. Det var bland annat spännande att besöka den södra delen, där vi bodde i tält i Sahara, och det var också fint att upptäcka ön Djerba, där den fantastiska street arten gjorde stort intryck.

Denna resa är också en pressresa, i samband med att direktflyg börjar gå mellan Stockholm Arlanda och Tunis. Den här gången fokuserar vi på den norra delen av landet, som nås lätt från Tunis, och besöker bland annat Hammamet och Sousse. Direktlinjen? Det är flygbolaget Nouvelair som trafikerar linjen, en gång i veckan på måndagar.

Banden klipps för den nya direktlinjen Stockholm – Tunis

På pressresan har vi sällskap av Daniela och Göran från Discovering the Planet, Petra från Pellas Inspiration, Nikolas från webb-tv och norska Desirée från Desirée Travels. Dessutom är Mohammed, från Tunisiens turistbyrå, med oss på resan.

Göran från Discovering the Planet, Desiree från Desirée Travels, Mohammed från Tunisiens turistbyrå samt Peter och Helena från FREEDOMtravel

Flyget blev en timme försenat och stämningen ombord var både uppsluppen och rörig, men när vi väl kom iväg tog det bara fyra timmar.

Peter tillsammans med en flygvärdinna och Petra från Pellas Inspiration

På plats i Tunisien

Nu är vi på plats i härliga Tunisien. Vi har varit här några dagar, och hunnit med en hel del, allt från arkeologiska sevärdheter och traditionella marknader till god mat, sol och bad. En av de finaste platserna vi besökt hittills är den blåvita staden Sidi Bou Said, som vi också besökte 2021. Vi bjuder på några blandade foton från denna fantastiska plats!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka för oss? Det är förstås att vi fått chansen att resa till Tunisien igen, och upptäcka ännu mer av detta fina land!

Din tur … Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi är kvar i Tunisien i ytterligare några dagar, och därefter flyger vi, via Stockholm, tillbaka till Helsingfors där vår husbil väntar. Under de närmaste dagarna kan du förvänta dig en blandning av Ålandsreportage och gästartiklar. Lite senare i veckan kommer förhoppningsvis ett första reportage från Tunisien!

Missade du förra Happy Friday? Läs Åland, Finland, Tunisien … och en film från Höga kusten

Wifi.se Chromecast

Prenumerera på vårt nyhetsbrev