Meny Stäng

På husbilsäventyr genom Sverige

Annons

Just nu befinner vi oss på husbilsäventyr genom Sverige. Vi har gjort en runda som tagit oss söderut mot Småland, och sedan fått oss att vända norrut längs med Vättern.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Stockholm – Mariefred – Småland

Årets husbilsresa startade som vanligt i Stockholm. Vårt första stopp blev i Mariefred och därefter reste vi vidare mot Småland, där vi inledde med ett besök hos trollen i Gamleby. Vi gjorde korta besök i Vimmerby och några andra Astrid Lindgren-platser på vår väg mot Eksjö

Ett lite annorlunda elskåp i Vimmerby …

Tre trästäder

Har du koll på “Tre trästäder“? Det är de fina städerna Eksjö, Hjo och Nora som tillsammans marknadsför sig bakom den här titeln. Alla tre städerna har fått en Europa Nostra-utmärkelse för bevarande, restaurering samt återanvändning och tillägg av byggnader i historisk miljö.

En gränd i charmiga Eksjö

I samarbete med Tre trästäder gör vi en “Trästadsklassiker” (besök i de tre städerna), och du kan alltså snart vänta dig reportage om Eksjö, Hjo och Nora här på freedomtravel.se.

Ännu en fin plats i Eksjö

För att göra “klassikern” får man besöka turistbyrån i varje stad, där man får ett klistermärke. När man sedan har alla klistermärkena får man en present. Det är en kul grej, men det bästa är förstås att man får besöka tre fantastiskt fina – och samtidigt väldigt olika – trästäder. Vi berättar snart mer!

Denna byrå står i Hjo, men den riktiga turistbyrån (där vi fick klistermärket) är lite större …

Vårväder och full rulle

Det har varit fantastiskt härligt med sol och vårvärme, även om det plötsligt blev betydligt kallare … Vi vande oss vid att sova utan värme i husbilen, men en natt vaknade vi av att det bara var tre grader utomhus, och då var det minst sagt kyligt i bilen …

Hektiskt är det också! Det är ju inte bara så att vi har samarbeten på plats, utan det är också en strid ström av mejl och planering. Och mitt i allt måste man förstås handla mat, tömma och fylla vatten och fixa tusen andra praktiska saker. Vi gör så gott vi kan och det är fantastiskt skönt att ha huset och kontoret med sig!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi är på rull. Vi älskar verkligen husbilslivet! Det har också varit fantastiskt att uppleva dessa fina och charmiga trästäder. Hur har din vecka varit? Vad har varit bäst under veckan?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer kan du vänta dig reportage om … Eksjö, Hjo och Nora. Kanske blir det ett och annat gästreportage också. Själva rullar vi vidare för besök hos Peters mamma i Gävletrakten och mot Höga kusten. Läs gärna om vår planerade husbilsresa i Sverige och Finland.

Missade du förra Happy Friday? Läs Stockholmshäng, husbilsresa och alkoholfri öl

Prenumerera på vårt nyhetsbrev