Meny Stäng

Följ vår husbilsresa i Sverige och Finland!

Annons

Nu är vi på rull med husbilen FREEDOM igen! Vi siktar på att vara ute i cirka fyra månader (med något litet stopp hemma emellan) och vi planerar i första hand att upptäcka nya platser i Sverige, Åland och Finland.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbilen är redo för äventyr

Efter att vi hämtade husbilen från vinterförvaringen har vi hunnit med verkstadsbesök och besiktning. Vi har också hunnit med en städning med dammsugning, och så har vi lastat in alla prylar – elcyklar, skotrar, kläder, skrivare (ja, vi behöver ju ha kontoret med oss!), kaffemaskin och mat.

På vägen fyllde vi upp vatten, och vi andades ut när det kändes som att alla vattenledningar var hela och funkade som de ska. (Annat var det förra året, då resan startade med vattenläckage …)

Vi passerade också en biltvätt som var tillräckligt hög för vår husbil, och passade på att tvätta den utvändigt. Så, nu är vi redo för nya äventyr!

Ett första stopp – i Mariefred

Vårt första stopp på husbilsresan blev i pittoreska lilla Mariefred. Vi har besökt Gripsholms slott förut, men liksom “glömt” att se oss om i staden, så nu var det dags!

Mariefred är verkligen en fantastiskt charmig liten ort. Förutom slottet finns trevliga caféer, och på somrarna finns både museijärnväg och ångbåt. Vi återkommer snart med ett reportage!

Vi hade dessutom turen att bli hembjudna till våra läsare, och numera vänner, Karin och Conny. De har också, liksom vi, nyss varit i Filippinerna. Relativt nyligen hittade jag Karins hemsida, där hon på ett berörande men också inspirerande sätt berättar om en händelse som på ett enda ögonblick förändrade hela deras liv.

När Karin generöst bjöd in “om ni någon gång har vägarna förbi Mariefred” råkade det tajma med att vi just hade planerat en resa dit. Det blev en väldigt trevlig kväll hemma hos dem, och lite rundvisning dagen efter inklusive cafélunch. Stort tack för gästfriheten!

Så fortsätter resan i Sverige och Finland

Så, hur fortsätter resan nu då? Det är inte exakt planerat, men vi börjar med “Tre Trästäder” och Höga kusten. Därefter rullar vi över till Åland, och efter att vi utforskat dessa öar fortsätter vi med färja till det finska fastlandet.

Vi planerar att upptäcka södra och sydöstra Finland och därefter följa kusten norrut. Om allt går enligt plan rundar vi Bottniska viken och fortsätter in i Sverige, för att se mer av den norra delen av vårt land. Detta är “nära resmål” som vi sett relativt lite av, så det känns riktigt spännande och roligt!

Men … blir det inte några mer exotiska resmål?

Vi har nämnt att vi planerar att resa till Grekland i år, och vi har förstått att en del trodde att vi var på väg till Grekland redan nu. Vi ber om ursäkt om vi var otydliga! Vår plan är att resa till Grekland i höst. Det blir förhoppningsvis en längre resa, men troligtvis utan husbil.

Det ser också ut som att det blir en pressresa till härliga Tunisien i sommar, eftersom landet äntligen ska få direktflyg från Sverige. Vi planerar då helt enkelt att parkera vår husbil och pausa Sverige/Finland-resan för en vecka i Nordafrika.

Tunisien
Tunisien, vid vårt besök 2021

Följ äventyret här!

Vill du “hänga med” på äventyret? Här hittar du våra olika kanaler där du kan följa våra resor:

Hojta gärna om vi ses på vägarna!!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev