Meny Stäng

Äntligen på väg – en första dag med strul

Annons

Nu är vi äntligen på väg på vår långa husbilsresa! Vi vaknade tidigt på påskaftons morgon och började genast packa. Efter några timmar var det dags att rulla! Det blev en inledningsvis positiv dag … som avslutades med en hel del strul.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En hel dag med packande och fixande

Det är en hel del att fixa när man ska ge sig iväg med husbil på en längre resa. Vi hade redan vårstädat husbilen, så nu handlade det om att packa ut kläder, tekniska prylar, elcyklar, mat från kylskåpet och allt annat man ska ha med sig.

När vi packat ut allt till husbilen var det dags att rulla! Det enda som stod på schemat denna första dag var att handla ny gasoltub, fylla vatten, införskaffa lite prylar på Biltema och shoppa mat. Dessa aktiviteter kan ta mer tid än man tror!

Inköp på Matvärlden – nästan som utomlands

Vi handlade mat på Matvärlden i Veddesta (i Järfälla utanför Stockholm), som är en av våra favoritbutiker. Den här butiken har all svensk mat man kan önska sig – men också mat från världens alla hörn. Att handla här är roligt och känns ibland nästan som att resa utomland.

I butiken finns bland annat en stor disk med nötter och torkad frukt samt en annan disk där de lagar burek och annat medan du ser på.

Man kan välja att strosa bland hyllorna från Indien, Pakistan, Polen eller valfritt annat land, beroende på vad man letar efter …

På de polska hyllorna brukar vi hitta bas till den polska soppan zurek. Nu kunde man också hitta svamp här, i väldigt svampinspirerade burkar.

Oliver kanske? Eller ris eller olivolja i enorma dunkar? Eller varför inte kryddor eller bakverk från länder runt hela jordklotet? Vi kan absolut rekommendera ett besök i den här butiken!

Vattenläckage

Efter matinköpen tankade vi färskvatten i husbilen, och det var då eländet uppenbarade sig. Det läckte vatten under bilen, precis under badrummet. Vi stannade till på först en parkering, och därefter på en annan.

Först trodde vi att vi kunde lösa problemet relativt enkelt, men det visade sig krångligare. Blandaren i badrummet var trasig och läckte, och vi blev tvungna att montera bort den.

Det går förstås att köpa och montera en ny blandare, men vi vet inte om vi hinner under denna resa, eftersom vi har ett flertal inbokade ”appointments” under resans gång, det vill säga en tidsplan vi måste hålla oss till.

WIFI.se

I värsta fall skulle vi kunna leva utan rinnande vatten i badrummet (det finns ju i köket strax intill), men för att det ska vara möjligt måste vi lyckas stoppa vattenflödet till badrummet.

”Man tager vad man haver” heter det, och Peter stoppade penslar i rören för att stoppa vattnet till badrummet. Om detta kommer hålla vet vi inte. Just nu är vi försiktiga och sätter bara på vattnet när vi behöver det, och ser till att hålla vattentrycket lågt.

En misslyckad nattparkering

Nattens parkering blev inte heller bra. Vi blev sena på kvällen och insåg att det förmodligen inte skulle finnas plats på de bättre ställplatserna i Enköping. Istället valde vi en enkel plats utan service i appen CamperContact.

När vi kom fram till Brännskogen i Enköping möttes vi dessvärre av en skylt om parkering max 6 timmar. Vi försökte förstå om vi hittat fel plats, men tror kanske att det istället är så att skylten är ny. Vi var så sena, och hade så mycket strul med vattenläckaget, att vi inte hade möjlighet att byta plats, men rekommenderar att undvika denna parkering.

Lite strul och krångel ingår när man söker äventyr, men vi hoppas att vi snart kan fokusera på annat. Följ vår fortsatta resa här på freedomtravel.se samt på @freedomtravelnews på Instagram

Prenumerera på vårt nyhetsbrev