Meny Stäng

Husbåt i Stockholm – några foton från vårt boende

Annons

Vi bor i husbåt i Stockholm. Alldeles snart ska vi ge oss av på en längre resa – med vår husbil – och innan dess passar vi på att visa några foton från vårt boende i Pampas marina.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbåt i Stockholm i Pampas marina

Vi bor i Pampas marina, som ligger i Solna stad i Stockholms län. Även om vi bor i Solna har vi mycket nära till centrala Stockholm. På andra sidan vattnet ligger Hornsbergs strand på Kungsholmen och det tar bara runt en halvtimme att promenera till Sankt Eriksplan.

Husbåt i Stockholm i Pampas marina

I Pampas marina finns både små och stora husbåtar, liksom flytande villor, fritidsbåtar och företag. På avstånd ser man storstaden Stockholm med sina höga hus.

Husbåt i Stockholm i Pampas marina

Pampas marina – boende för 40 husbåtar och flytande villor

I Pampas marina finns boende för 40 husbåtar och flytande villor. Det finns runt 25 flytande villor och 15 husbåtar här. De flytande villorna är hus som byggts av ett dotterföretag till Pampas marina AB.

Husbåt i Stockholm i Pampas marina

Husbåtarna är allehanda sorters bobåtar: pråmar, passagerarslupar och vita avlånga så kallade ”Villa Voyager”.

Villa voyagaer

Aquavillorna är stora flytande villor, oftast med tre våningar, som fungerar som exklusiva boenden på vatten.

Husbåt i Stockholm i Pampas marina

Att bo i husbåt i Stockholm – ett fantastisk boende

Vi tycker att det är fantastiskt att bo i husbåt i Stockholm. Vi bor i en, jämförelsevis, lite mindre husbåt som en gång fungerat som passagerarslup. Idag är båten ombyggd till husbåt och fungerar som just detta – ett charmigt gungande boende på vatten.

Naturligtvis är inte allting fantastiskt exakt alltid. Det finns krångel med allt från lån till försäkring, och underhållet påminner om underhållet av en villa. Men vågskvalpet och ljudet av fåglarna och flaggorna överröstar de flesta av alla eventuella tvivel …

Houseboat

Boendeytan i vår husbåt är på runt 75 kvadratmeter och vi har allting vi behöver för två personer, inklusive diskmaskin och tvättmaskin. Dessutom har vi ju däck med uteplats för sex personer.

Houseboat Sweden

Från däck har vi utsikt över inloppet och här händer alltid något! På somrarna kommer småbåtar, kajaker och stand up paddle-boards. På vintrarna är det isbrytare och andra av marinans båtar i arbete. Eller så är det isflak, fåglar eller fiskar som fångar vår uppmärksamhet …

Husbåt i Stockholm i Pampas marina

Restaurang K4

I marinan ligger restaurang K4, som serverar en grym Stockholmsbrunch, men också lunch och middag. Just nu håller de på att sätta upp en ny snygg uteservering/pergola och det kommer bli ett riktigt lyft inför sommaren! Även tältet bredvid, som står kvar på bilden, kommer bytas mot något helt nytt. Kom hit i sommar och kolla in!

WIFI.se
K4 restaurang
K4 restaurang

Kanotuthyrning

I marinan hittar du bland annat också kanotuthyrning hos Paddla i Pampas. Härifrån kan du paddla in till centrala Stockholm, eller ut mot Sundbyberg.

kajakuthyrning

Från husbåt i Stockholm till husbil i världen

Vi bor i en husbåt i Stockholm och vi har en husbil. Snart, snart ger vi oss av i husbilen för en fyra månader lång husbilsresa i Sverige och Europa. Husbåten kommer passas av grannar och vänner, och vi kommer ge oss av på äventyr. Följ här på freedomtravel.se och på Instagram på @freedomtravelnews.

Husbilen Freedom

Har du varit ombord på en husbåt i Stockholm någon gång? Eller kanske någon annanstans?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev