Meny Stäng

Jorden Runt – i mataffären Matvärlden

Ibland behöver man inte åka så långt för att uppleva världen. I söndags åkte vi till Veddesta i Järfälla utanför Stockholm för att kika på en bäddsoffa och en byrå. Samtidigt passade vi på att titta in i mataffären Matvärlden, som också ligger här. Vi handlade lite småsaker, men framför allt gick vi runt och tittade. Waow! Det var som en jorden runt-resa!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mat från hela världen

Så fort man klivit in i butiken kan man börja sin resa runt jorden. Hyllorna med torrvaror och konserver är uppdelade efter olika delar i världen och på bara några sekunder kan man resa från Ryssland till Mellanöstern och vidare till Pakistan. Eller varför inte göra ett besök i Balkan eller kanske i Afrika? Det spelar ingen roll om du letar efter arabiskt te eller polska fiskkonserver – chansen är stor att du hittar det här!

Mat mellanöstern
Sugen på något från Mellanöstern kanske?
Mat Pakistan
Eller Pakistan …?
Polsk mat
Gott om polska soppor och fiskkonserver
Ajvar
Ajvar och inlagda frukter i långa banor

Lammtunga och Kalvfötter

Det finns en stor köttdisk och här känns det verkligen som att vara utomlands: stora styckningsdelar som jag inte kan namnet på, lamm i långa banor och gott om halal-slaktat kött. Eller får det kanske lov att vara ett lammhuvud, ett par kalvfötter eller kanske några hekto lammtestiklar?

lammage
Bra pris på lammagen kanske?

Torkad frukt och bakverk

Den stora bemannade disken med torkad frukt, nötter och frön är imponerande. Det finns också en manuell disk med något som liknar burek, och utanför butiken säljs långa rader med bakverk som baklava, tulumba och zolbia (ja, det var vad det stod på skylten i alla fall …).

Torkad frukt
Torkad frukt och nötter i långa rader
bakverk
Massor av exotiska bakverk precis utanför Matvärlden
Stor melon
Och frukt förstås – den här melonen var så tung att jag knappt klarade att bära den!

Svensk mat på Matvärlden?

Jodå, vi hittade rödbetssalladen som vi letade efter och vi såg både Kalles kaviar och gravad lax. Man hittar helt enkelt mat från hela världen i den här butiken! Enligt hemsidan finns det en butik här i Veddesta och en i Tensta. Har du kanske varit här någon gång? Förr oss blev det en oväntat exotisk söndag …

Matvärlden Veddesta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev