Meny Stäng

Dags att måla altan och foder på husbåten

Sommaren 2014 lyfte vi upp hela husbåten på land och gjorde en totalrenovering som bland annat inkluderade nybygge av hela ovanvåningen, ny panel överallt och ett nytt altangolv på däck. Men en husbåt kräver förstås underhåll! Vi har bestämt att det är bäst att göra lite varje år, och i år var det dags att måla altan och foder.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Måla altan …

Att måla altan var nog viktigast! Träet i altangolvet kändes riktigt torrt, om man säger så. Vi köpte lasyr på Bauhaus, som de blandade till i en kulör som kanske skulle kunna kallas askgrå.

Nu har Peter målat både altanen och landgången. Riktigt fint blev det! Färgen passar bra mot husbåtens väggar som är målade i kulören “havsdimma”. Och så känns det bra att veta att allt kommer hålla bättre mot väder och vind.

Måla altan husbåt

… och måla foder

Vi ville också passa på att måla foder och insidan av utskjutande tak. Fodren hade börjat se lite slitna ut, så vi ville passa på innan det skulle bli värre. Som tur var så var det fodren på sidan mot bryggan som var slitna. De på utsidan mot vattnet är ju inte lika enkla att måla om man säger så … Här är det utevit akrylatfärg för träfasader som gäller.

Måla husbåt
Intressant arbetsställning

Nypiffad husbåt

Nu har vi alltså en nypiffad husbåt. Det som återstår när målningen är klar är att fixa lite nya möbler till vardagsrummet. Vi har också installerat en vattenavstängningsmanick som är himla smart. Kommer berätta om den snart. Har du målat eller piffat nåt i sommar?

Husbåt
Nymålade foder runt ingången
Nymålade foder och nymålad landgång
Med utsikt mot grannarnas aquavillor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev