Meny Stäng

Pressresa, event och äntligen hemma

Annons

Veckan har bjudit på en härlig pressresa och roliga event. Ändå känns det som att det bästa av allt är att vi är hemma i Stockholm igen. Vi har varit trötta och slutarbetade, och nu är det skönt att försöka komma ikapp. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Pressresa i Istanbul

Under veckan har vi varit på en pressresa i Istanbul, tillsammans med tre journalister från Sverige, Danmark och Norge. Det kändes nästan som att vi inte hade tid till den här resan, men det var ändå riktigt roligt att komma iväg. Vi gillar verkligen Istanbul! Det är en otroligt levande stad med en väldigt härlig stämning. Dessa reportage har vi skrivit hittills:

På båten från den europeiska sidan till den asiatiska – en 20 minuters tur
Härlig stämning bland matstånd och restauranger på den asiatiska sidan i Istanbul

Event på Spanska ambassaden

Samtidigt som vi var i Istanbul arrangerades ett event på Spanska ambassaden i Stockholm. Vi hade tyvärr ingen möjlighet att vara där själva, men var representerade av vår gästskribent Miss Lopez.

Spanska ambassaden ville bland annat lyfta det faktum att Spanien har 15 (!) världsarvsstäder: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo och Úbeda.

Nyligen hade Freedom Travel förmånen att delta i ett fängslande evenemang anordnat av Spaniens ambassad i Sverige, där fokus låg på de rika historiska städerna bortom de stereotypa sol- och sangriabilderna.

Samlingen, som samlade framstående personligheter inom den svenska turistindustrin, erbjöd en härlig mix av spanska tapas, vin och bubbel. Evenemanget inkluderade en engagerande presentation som framhävde den hisnande skönheten och historiska betydelsen av Spaniens städer, och betonade att Spanien har mycket mer att erbjuda än sina kända stranddestinationer.

En utmärkt kväll där kulturella skatter firades och där Spanien visade upp sin lockande och mångfacetterade turistdestination.”

Miss Lopez

Turkiskt kaffe och te på Turkiska ambassaden

Vi hann däremot hem till ett event på Turkiska ambassaden i Stockholm. Väldigt passande när vi precis varit i Istanbul. Eventet hade fokus på turkiskt kaffe och turkiskt te. Intressant!

Förevisning av hur kaffet serverades förr, i sultanens palats

Allra trevligast var det när vi fick smaka! Turkiskt te är lätt att tycka om. Turkiskt kaffe kan vara starkt, men är gott så länge man aktar sig för ”sumpen” som blir kvar i botten. Och så är det ju sötsakerna då – baklava, turkish delight och annat sött och nötigt … Mums!

Turkiskt kaffe och turkiska sötsaker

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ärligt talat så är det jätteskönt att vara hemma i Stockholm. Vi älskar att resa, men det är också skönt att landa hemma emellanåt, inte minst när man varit stressad och sjuk. Därför säger vi Happy Friday till att vi är hemma!

Din tur … vad kan du lyfta fram som positivt från veckan?

Ljusälgarna är framme i Stockholm igen … alltid lika fina!

Veckan som kommer

Vi ska på teater, och vi ska förhoppningsvis komma iväg på en liten kryssning till Finland. I övrigt ska vi vara hemma och jobba!

Här på FREEDOMtravel kan du vänta dig allt från tips om julmarknader till fler reportage om Turkiet. Och så kanske ett eller annat gästreportage!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hälsningar från härliga Istanbul

Prenumerera på vårt nyhetsbrev