Menu Close

Lehdistömatkat, tapahtumat ja lopulta kotiin

Viikko on tarjonnut upean lehdistömatkan ja hauskoja tapahtumia. Silti tuntuu, että parasta kaikesta on se, että olemme taas kotona Tukholmassa. Olemme olleet väsyneitä ja uupuneita, ja nyt on mukava yrittää ottaa kiinni. Hyvää perjantaita!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Pressresa i Istanbul

Under veckan har vi varit på en pressresa i Istanbul, tillsammans med tre journalister från Sverige, Danmark och Norge. Det kändes nästan som att vi inte hade tid till den här resan, men det var ändå riktigt roligt att komma iväg. Vi gillar verkligen Istanbul! Det är en otroligt levande stad med en väldigt härlig stämning. Dessa reportage har vi skrivit hittills:

På båten från den europeiska sidan till den asiatiska – en 20 minuters tur
Härlig stämning bland matstånd och restauranger på den asiatiska sidan i Istanbul

Event på Spanska ambassaden

Samtidigt som vi var i Istanbul arrangerades ett event på Spanska ambassaden i Stockholm. Vi hade tyvärr ingen möjlighet att vara där själva, men var representerade av vår gästskribent Neiti Lopez.

Spanska ambassaden ville bland annat lyfta det faktum att Spanien har 15 (!) världsarvsstäder: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo och Úbeda.

Nyligen hade Freedom Travel förmånen att delta i ett fängslande evenemang anordnat av Spaniens ambassad i Sverige, där fokus låg på de rika historiska städerna bortom de stereotypa sol- och sangriabilderna.

Samlingen, som samlade framstående personligheter inom den svenska turistindustrin, erbjöd en härlig mix av spanska tapas, vin och bubbel. Evenemanget inkluderade en engagerande presentation som framhävde den hisnande skönheten och historiska betydelsen av Spaniens städer, och betonade att Spanien har mycket mer att erbjuda än sina kända stranddestinationer.

En utmärkt kväll där kulturella skatter firades och där Spanien visade upp sin lockande och mångfacetterade turistdestination.”

Neiti Lopez

Turkiskt kaffe och te på Turkiska ambassaden

Vi hann däremot hem till ett event på Turkiska ambassaden i Stockholm. Väldigt passande när vi precis varit i Istanbul. Eventet hade fokus på turkiskt kaffe och turkiskt te. Intressant!

Förevisning av hur kaffet serverades förr, i sultanens palats

Allra trevligast var det när vi fick smaka! Turkiskt te är lätt att tycka om. Turkiskt kaffe kan vara starkt, men är gott så länge man aktar sig för ”sumpen” som blir kvar i botten. Och så är det ju sötsakerna då – baklava, turkish delight och annat sött och nötigt … Mums!

Turkiskt kaffe och turkiska sötsaker

Paras tällä viikolla

Bäst denna vecka? Ärligt talat så är det jätteskönt att vara hemma i Stockholm. Vi älskar att resa, men det är också skönt att landa hemma emellanåt, inte minst när man varit stressad och sjuk. Därför säger vi Happy Friday till att vi är hemma!

Sinun vuorosi ... mitä voit nostaa esiin positiivisena asiana viikosta?

Ljusälgarna är framme i Stockholm igen … alltid lika fina!

Tuleva viikko

Vi ska på teater, och vi ska förhoppningsvis komma iväg på en liten kryssning till Finland. I övrigt ska vi vara hemma och jobba!

Här på FREEDOMtravel kan du vänta dig allt från tips om julmarknader till fler reportage om Turkiet. Och så kanske ett eller annat gästreportage!

Jäitkö paitsi edellisestä Happy Fridaysta? Lue Terveisiä ihanasta Istanbulista

WIFI.se

Tilaa uutiskirjeemme