Meny Stäng

Husbilen och elcyklarna är redo för äventyr

Vi är sååå redo för äventyr nu! Man ska inte resa så långt hemifrån i dessa tider, men det finns ju massor att upptäcka i närområdet. Nu är både husbilen och elcyklarna redo för äventyr, även om vi kommer fortsätta fixa med husbilen ett tag framöver. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbil och elcyklar

Denna vecka har det varit stort fokus på husbilen, som vi hämtat från vinterförvaringen i Värmland, och på att bygga om husbilens garage för elcyklarna. Cyklarna kommer fortfarande stå på husbåtens däck till vardags, men nu kan vi ta dem med oss i husbilen när vi vill. Det känns riktigt roligt!

Vilka äventyr planerar vi?

Vi börjar planera för äventyr, men vi tar det ganska lugnt. Igår gjorde vi en första utflykt med husbilen till Tyresta nationalpark, men bara över dagen. Vi kommer ägna ytterligare några dagar åt att fixa med husbilen innan vi ger oss av på rull lite mer ordentligt. Samtidigt ägnar vi oss åt att researcha omgivningen. Spännande!

Hemma i marinan

Vi spenderar förstås också en hel del tid hemma i vår husbåt, men det behöver ju inte betyda att vi har tråkigt. När man bor i husbåt händer det alltid någonting utanför fönstren, inte minst den här tiden på året. En kväll när vi tittade på TV (den finska serien Sorjonen på Netflix) bogserades en medfaren båt in i hamnen, med hjälp av marinans båtar.

Kväll i marinan

Nästa dag, när jag jobbade vid datorn i köket, såg jag något stort glida förbi köksfönstret. Vad var det där? Ja, det var hela restaurang K4:as brygga som varit på vift och nu var på väg hem igen.

Brygga

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi hämtat hem från husbil från vinterförvaringen i Värmland och att Peter byggt om husbilens garage. Nu har vi mycket mer ordning, och dessutom kan vi få med oss elcyklarna. Det känns väldigt roligt! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det fortsatt fokus på husbilen. Vi ska bland annat byta flera luckor och fönster. Det kommer säkert också bli några fler utflykter, med husbil och/eller elcyklar. Dessutom kommer vi snart publicera ettt inlägg om fina semestervägar i norra Tyskland. När Europa en dag öppnar är det ju nära att rulla över till Tyskland och upptäcka deras spännande temavägar.

Peter

Missade du förra Happy Friday? Läs Litauen i en låda – och dags att hämta husbilen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev