Meny Stäng

Hälsningar från härliga Istanbul

Hälsningar från härliga Istanbul! Vi är här på en 4-5 dagar lång pressresa, och ser oss om i staden på temat gastronomi, konst och kultur. Vi kommer förstås berätta mer när vi kommer hem. Så länge kommer en kort hälsning från denna härliga stad.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

På plats i Istanbul

Vi flög direkt från Stockholm till Istanbul med Turkish Airlines, vilket kändes som en väldigt smidig resa. Nu är vi på plats i den här intensiva storstaden. Här deltar vi i ett 4-5 dagar långt program för reseskribenter, tillsammans med tre journalister, från Sverige, Danmark och Norge.

Det är ett hektiskt schema, med program från tidig morgon till sen kväll, så vi hinner inte skriva så mycket medan vi är här. Vi försöker däremot hinna uppdatera på Instagram, där vi lägger ut både bilder och stories (händelser). Du hittar oss på @freedomtravelnews.

Gastronomi, konst och kultur

Temat på den här pressresan är gastronomi, konst och kultur. Vi har hittills bland annat hunnit med en food tour (sååå trevligt och intressant att göra!) samt ett gäng restaurangbesök.

En restaurang i Istanbul, som vi passerade

Ett konstmuseum står också på schemat. Där har vi inte varit ännu, så du får hålla till godo med en bild från en av alla otaliga målade portar i stan.

Många portar i stan är fint målade

Vi har också varit på turkiskt hamam, vilket är en avslappnande upplevelse, som gör att man efteråt dessutom känner sig väldigt ren. Har du testat någon gång?

Redo för hamam på Catma Mescit

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ja, för vår del är det ju resan till Istanbul förstås! Jag (Helena) är också glad för att min huvudvärk är något bättre, även om den fortfarande spökar emellanåt. Jag har haft en lång period med mycket huvudvärk och migrän och är fortfarande mycket försiktig med vin och sånt, men det är i alla fall något bättre, vilket är skönt nu när vi upptäcker Istanbul.

Din tur … vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Några prydnadskatter (och en riktig kisse!) i ett skyltfönster i Istanbul

Veckan som kommer

Vi kommer spendera ytterligare någon dag i Istanbul, innan det är dags för oss att resa tillbaka till Stockholm. Här på FREEDOMtravel kan du bland annat se fram emot del 2 i vår gästskribents serie om Senegal (del 1 om Senegal här) och snart kommer vi förstås också berätta mer om Istanbul. Happy Friday och trevlig helg!

Frukt i ett butiksstånd i Istanbul

Missade du förra Happy Friday? Läs Möten, mässa och nya resplaner igen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev