Meny Stäng

Påsk, husbåtsliv och återhämtning

Annons

Nu är påsken här, och vi önskar alla läsare en riktigt fin påskhelg! För egen del är vi hemma och försöker återhämta oss efter alla resor och äventyr den senaste tiden. Tänk att man kan uppskatta en kväll i tv-soffan så mycket!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi önskar en Glad Påsk!

Först och främst önskar vi en Glad Påsk! Vi kommer inte fira denna helg så mycket i år. Vi är trötta efter allt resande och firar med att vara hemma och ta det lugnt. Om du söker påskläsning har vi plockat fram några artiklar från tidigare år:

Husbåtsliv – med arbete och vila

Vi lever husbåtsliv just nu, eller ”hemmaliv” om man så vill, och vi njuter av att inte ha så många aktiviteter på schemat. Naturligtvis jobbar vi, och vi har en del möten också, men vi är hemma mycket, och det är väldigt skönt.

Lyxen att kunna lägga sig på soffan en stund på dagen, eller att kunna titta på ett avsnitt på en tv-serie på kvällen. Oj, så vi uppskattar detta! Jag vet inte när vi såg på teve innan denna vecka … två månader sedan kanske?

Ingången till vår husbåt
Vår husbåt sedd från en av de andra bryggorna
Några av våra husbåtsgrannar i marinan
Utsikt från restaurang K4 Pampas, som ligger i marinan

Promenader och möten i stan

Vi har haft några olika möten i veckan, med olika turistbyråer bland annat. Bra möten och roliga samarbeten! På vägen till och från mötena har vi inte kunnat låta bli att dra upp kameran emellanåt …

Karlbergs slott, inte långt ifrån där vi bor i vår husbåt
Härligt påskpyntad balkong vid Fridhemsplan
Riktigt läcker reklamkampanj från IKEA, vid Hötorget

Nya maträtter med inspiration från ”Campingköket”

När vi var på mässan Stockholm Husvagn Husbil fick vi med oss en skrift hem, med recept från ”Campingköket”. Vi blev riktigt inspirerade och har redan lagat två av dem, som båda blev mycket goda!

Poké bowl med tonfisk
Grillad lax med sommarsallad

Lite uppdateringar på freedomtravel.se

Nu när vi varit hemma har vi äntligen haft tid att ta hand om några ”bortglömda” sidor här på freedomtravel.se. Det är framför allt sidor i menyn, såsom Planera och packa, Köra i Europa, Fixa din husbil och Kontakt och samarbete som fått sig en översyn. Skönt!

Ny film från Sydafrika

Peter har också haft tid att klippa ihop lite filmer. Här nedan kan du se hans film från ”Garden Route”, det vill säga den fina och populära rutt som går mellan Storms River och Mossel Bay i Sydafrika.

Glöm inte att du också kan följa oss direkt på Youtube på youtube.com/freedomtravelnews!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? För vår del är det definitivt att vi är hemma och har tid att vila ut och komma ikapp. Oj, vad vi behöver detta! Inga äventyr just nu tack, bara sömn, arbete, promenader och teve, om vi får be. Sedan blir vi säkert redo för nya äventyr igen!

Din tur, vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

WIFI.se

Veckan som kommer

Veckan som kommer då? Vi hoppas att vi kan fortsätta hänga i husbåten, vila, jobba, promenera och se på teve! Kanske blir det lite umgänge med släkt och vänner också.

Här på freedomtravel.se kan du vänta dig ännu fler reportage från Sydafrika (ja, vi har fortfarande upplevelser kvar att berätta om!) blandat med gästreportage, onsdagsfunderingar och annat. Nu passar vi på att önska en riktigt fin påskhelg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hemma i kalla Norden igen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev