Meny Stäng

Husbilsmässa i mars – missa inte Husbil 2022 Sthlm!

I mars 2022 är det äntligen dags för husbilsmässa i Stockholm. Då öppnar nämligen portarna för “Husbil 2022 Stockholm Frihet på hjul“, med massor av utställare och aktiviteter. Vi ska föreläsa och arrangera olika happenings, och vi hoppas på att få träffa … dig!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Äntligen husbilsmässa i Stockholm igen

Husbilsmässan i Kista (Stockholm) fungerar som ett startskott på husbilsåret, och bjuder på en spännande blandning av fordon, tillbehör, reseinspiration och möten med bransch och vänner. Besöksantalet under den tre dagar långa mässan brukar ligga på runt 9000 – 11 000 personer, och det kommer knappast bli färre 2022!

I år (2021) blev det tyvärr ingen mässa, vilket förstås berodde på pandemin. I mars 2022 är det däremot dags igen! “Husbil 2022 Stockholm Frihet på hjul” arrangeras på Kistamässan den 18-20 mars 2022. Vi är engagerade i mässan på flera sätt och vi är redan taggade till tänderna. Vi hoppas att vi ses!

Många utställare – fokus på upplevelser och äventyr

Husbil 2022 Stockholm är ett samarbete mellan flera handlare och utställare i Stockholmsregionen. Bakom mässan står Autohallen Husbilar, ProDOB Däck & Bilservice, Skoklosters husbilar & husvagnar samt Albins husbilar.

Förutom dessa husbilsföretagare kommer många andra utställare finnas på plats – med allt från tillbehör till husbilstidningar. Du kan redan nu se en lång radda på mässans webbplats, och fler kommer tillkomma under månaderna fram till mars. Flera nyheter kommer presenteras och det är redan en del “hyschhysch” kring vissa av dem.

Denna mässa fokuserar för övrigt på mycket mer än själva fordonet – det vill säga också på äventyret och resan. Vi som har en husbil funderar ju också på allt från inredning till vart vi vill resa och vad vi vill uppleva, eller hur? Därför ska det bli fantastiskt roligt med en mässa med upplevelsefokus!

FREEDOMtravel bjuder på reseinspiration

Vi på FREEDOMtravel kommer finnas på plats på mässan med en stor monter och massor av spännande aktiviteter. Bland annat ska vi hålla 6 (!) föreläsningar om olika resmål i Sverige och Europa. Vi har också andra spännande planer på gång, som vi inte kan berätta om riktigt ännu. Vi kan i alla fall avslöja att det handlar om resmålsinspiration och att vi kommer involvera samarbetspartners. Mer information hittar du här:

En gång bytte Peter kläder på scen! Vad händer denna gång? You never know!

Tid, plats och entré

Här hittar du praktisk information om “Husbil 2022 Stockholm Frihet på hjul“, som är bra att skriva upp redan nu:

  • Datum: Fredag – söndag 18-20 mars
  • Öppettider: Fredag 10-18, lördag 10-17 och söndag 10-16
  • Plats: Kistamässan, Kista, Stockholm
  • Pris: Fri entré

Hitta till Kistamässan

Hur tar man sig till Kistamässan i Stockholm då? Det finns många olika möjligheter:

  • Buss: Om du befinner dig i Stockholm finns det flera busslinjer att välja på till Kistamässan. Du planerar enklast din resa på sl.se.
  • Tunnelbana: Res med blå linje mot Akalla, och gå av i Kista. Restiden från T-centralen är cirka 17 minuter.
  • Pendeltåg: Res från Stockholms central mot Uppsala/Upplands Väsby/Märsta, och gå av vid Helenelunds station. Restiden är cirka 12 minuter.
  • Bil/husbil: Om du kommer på E4 norrgående tar du avfart “Kista S”, kör in på Kymlingelänken (väg 279) och följer skyltar mot Kistamässan. Om du kommer på E4 södergående tar du också av vid avfart Kista S. Vid andra avfarten svänger du höger och följer skyltningen mot Kistamässan.
  • Flyg: Du kan flyga till Bromma flygplats och ta buss eller taxi därifrån (ca 8 km). Ett annat alternativ är att flyga till Arlanda och ta pendeltåg till Helenelunds station (20 min restid) eller taxi (knappt 3 mil).

Var kan man bo?

Om du kommer med husbil kan du välja att bo på Rösjöbaden Camping och Stugby, som ligger cirka 12 kilometer från mässan. Om du uppger “Kista 22” vid bokning får du en plats för 200 kr/natt under perioden 18-20 mars.

Om du inte kommer med husbil finns det förstås olika hotell där man kan övernatta. Du kan till exempel bo på Scandic Victoria Tower, Kista, som ligger på tio minuters promenadavstånd från mässan.

Scandic Victoria Tower, foto: Åke E:son Lindman

Mer att se och göra i närheten

Planerar du en utflykt med husbilen och vill se mer i närheten? Här är några tips till ställen att besöka i närheten av Kistamässan:

Göra i Solna - Ulriksdals slott

Ses vi på mässan “Husbil 2022 Stockholm Frihet på hjul” ? Vi hoppas det!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev