Meny Stäng

Besöksrekord på Freedomtravel i april – 100 000 besökare

Vi har slagit alla tiders besöksrekord på freedomtravel.se. Under april månad 2021 hade vi 100 000 besökare. Det är ju helt fantastiskt! Vi försöker föreställa oss alla dessa människor på en lång rad, men det känns helt omöjligt. TACK alla fantastiska läsare!

Besöksrekord under april

Vi hade inte förväntat oss besöksrekord i april. I vanliga fall har vi som flest besökare under sommarmånaderna, och tidigare rekord har legat på drygt 85 000 besökare per månad.

Men besökarna ökar just nu, även under vintern. I mars 2021 hade vi runt 30 procent fler besökare än i mars 2020. Och så kom då april … wow! Under den mest välbesökta dagen i april (11 april) hade vi nästan 10 000 besökare på bara en enda dag.

Husbilen i Trosa
FREEDOM på vårt överstafoto den 11 april 2021

Uppesittarkväll – vilken rysare!

Den 30 april närmade sig siffrorna med stormsteg 100 000 besökare för hela månaden. Tänk om vi skulle ta klivet upp till ett 6-siffrigt besökarantal på en enda månad! Peter räknade på timmarna och kom fram till att det kanske, kanske skulle kunna vara möjligt … men svårt!

Vi bestämde oss för att boosta en aning genom att dela några av de senaste inläggen i några extra Facebook-grupper, och genom att sponsra ett mindre antal inlägg med en liten slant på Facebook. Sedan blev det uppesittarkväll!

En gång i timmen kollade vi statistiken. 98 500, 99 000, 99 500 … Skulle vi ha en chans? Jag (Helena) föreslog att vi skulle se en film, men Peter fixade inte det, haha. Han gick som på nålar.

Vad blev resultatet för april?

Vi nådde aldrig 100 000, om man ska vara riktigt petnoga. Vid klockan 24:00 stannade räkneverket på 99 915. Peter muttrade någonting surt (som inte ska citeras) och gick och la sig.

När vi vaknade till en ny dag kunde vi enas om att detta resultat verkligen inte är något att tjura över utan tvärtom, det är ju helt fantastiskt! Utan att överdriva kan vi berätta att vårt besöksrekord per månad (något avrundat) är 100 000 personer. Antalet sidvisningar under denna period var 179 124.

Vilka är läsarna?

Vilka är då dessa 100 000 personer som hälsade på under april? Det kan vi berätta lite mer om, utifrån statistik via Google Analytics!

Här bor läsarna

Av de läsare som besökte oss under april loggade nästan 95 procent in från Sverige, vilket inte är så konstigt eftersom vi skriver på svenska. Näst flest (1,5 procent) loggade in från Finland, där det ju finns en svenskspråkig minoritet. De vanligaste orterna var Stockholm, Göteborg, ej definierat, Malmö och Västerås, vilket antagligen hänger ihop med att det är stora städer med många människor.

Så här gamla är läsarna

Det är väldigt tydligt att vi har en lite äldre publik. Den största gruppen som kikade in under april var 65 år eller äldre, och den näst största gruppen var mellan 55 och 64 år. Lite förvånande är det kanske att åldersgruppen 25-34 år var större än 35-44 … men kanske är det så att man i den senare gruppen är väldigt upptagen med familj och karriär?

Så här många kvinnor respektive män läser

Fördelningen mellan kvinnor och män som läser vår blogg är verkligen hysteriskt jämn. Det kan inte bli mycket jämnare, eller hur?

Vad läste besökarna under april 2021?

Vad var det då som besökarna läste mest under april 2021? Här är topp 3 inlägg:

  1. Så här löste vi problemet med gråvattnet i husbilen
  2. Badrummet i husbilen/husvagnen – tips och kommande produkter
  3. Inte som tänkt – 10 missöden på våra husbilsresor
Foto missöde

Avslutningsvis, stort TACK igen till alla fina läsare! Önskar en riktigt fin söndag!!!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev