Meny Stäng

80-talsfest och resa längs Sveriges västkust

Annons

Vilken vecka! Vi har varit på en galen 80-talsfest i Göteborg, och börjat snirkla norrut längs den vackra och pittoreska kusten i Bohuslän. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

80-talsfest i Göteborg

Redan förra fredagen berättade vi att vi träffade äventyrarna Micke och Julia, från Living our dreams (@the.swedish.camel.rider på Instagram), i Göteborg. De berättade att ”På lördag ska vi ha 80-talsfest. Vill ni komma?” Och det ville vi ju!

Efter två nätter i Göteborgs skärgård rullade vi tillbaka till Micke och Julia, och nu blev vi husbil nummer fyra på parkeringen utanför dem. Ytterligare två husbilspar hade kommit till festen!

På plats, uppklädda till tänderna, var nämligen Sanna och Jan från Lilla familjen reser (som har gjort helt vansinnigt spännande resor!) samt Petra och Micke från @petralisahellqvist på Instagram. Vilket skönt gäng och vilken härlig stämning!

Efter lite avslappnat häng på altanen hemma hos Micke och Julia var det dags att gå till den lokala puben, som hade ordnat 80-talsquiz. En riktigt rolig kväll blev det, även om det inte gick så bra för vårt lag i quizen …

Peter med Sanna och Jan från ”Lilla familjen reser”
Petra och Micke från @petralisahellqvist

Fika med ”Restanten”

På kvällen, när vi befann oss på den lokala puben, fick vi ett mess på Instagram: ”Hej! Såg er bil här i … Är ni i området?” Vi såg inte meddelandet förrän lite senare, men det visade sig att ännu en bekant från resebloggarvärlden befann sig på samma lokala pub. Alltså, hur sannolikt är det …?

Nästa dag hörde vi av oss till Evy (aka ”Restanten”) från @restanten på Instagram, och bestämde träff på ett fik i Kungälv. Fantastiskt roligt att träffas! Vi har haft en del kontakt i sociala medier över åren, men aldrig setts ”på riktigt” förut.

Evy är en nybliven pensionär med en otrolig energi, som reser världen runt i jakt på storstadsupplevelser, konserter och handbollsmatcher. Just nu hade hon siktet inställt på två (!) konsterkvällar med Rammstein samt besök av utländska vänner. Så kul att det blev av att vi kunde ses!

Västkusten

Efter att vi lämnat alla vänner i Göteborg gav vi oss av på nya äventyr längs västkusten. Planen nu är att snirkla långsamt norrut i Bohuslän. Det vi kan konkludera hittills är att det är otroligt charmigt och pittoreskt. Fantastiskt fint helt enkelt!

Äntligen ett eget exemplar av magasinet

Vårt fysiska sommarmagasin ligger ute på campingar runt om i Sverige nu. Själva fick vi hålla i ett exemplar för första gången häromdagen, när vi gick in på campingen Hav & Logi i Skärhamn. För dig som inte vet så hittar du alltså magasinet ibladat inuti gratistidningen ”Husbil och Husvagn på väg”. Den digitala versionen av magasinet hittar du på denna länk.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka har varit alla härliga möten med människor som vi lärt känna via sociala medier. Vilken energi man får av sådana här möten! Dessutom är det roligt att vi äntligen får möjlighet att uppleva Bohuslän.

Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det Bohuslän för vår del. Här på freedomtravel.se kommer det att handla om Malmö, och därefter om Göteborgs skärgård. Hoppas att du hänger med!

Missade du förra Happy Friday? Läs Med Finnlines till Malmö – och äntligen gasol

Prenumerera på vårt nyhetsbrev