Meny Stäng

Rundvandring i vår husbåt – välkommen in!

Annons

Välkommen på en liten rundvandring i vår husbåt! När vi nyligen skrev om Pampas marina där vi bor fick vi ett önskemål om att visa upp vår husbåt lite mer ordentligt. Vi har kanske gjort det någon gång förut, men det var längesedan. Så nu är det dags igen, vi tar dig med på en liten digital tur genom husbåtens olika rum!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vår husbåt

Vår husbåt ligger i Pampas marina i Solna, och vi har bott här sedan sommaren 2013. När vi köpte husbåten var den i stort behov av renovering och vi lyfte upp den 2014 och byggde en helt ny ovanvåning.

Åren går och vi har bott här ganska länge nu. Vi tänker att det är dags igen att visa hur vi har det! Alla foton på inredningen är från igår förutom fotona från vardagsrummet. Det är nämligen mer eller mindre kaos där just nu … Vi sover för tillfället i bäddsoffan (eftersom luftvärmpepumpen i sovrummet är trasig) och Peter har tagit in sin elcykel för att pyssla med den. Häng med runt!

Pampas marina Stockholm

Hallen

När man kliver ombord kommer man in i en pytteliten hall. Vi har gjort vårt bästa för att få upp många krokar på ett litet utrymme …

Rundvandring i vår husbåt - hallen

Kök

Direkt efter hallen kommer man in i vårt kök. Det är mycket mindre än alla kök vi haft tidigare och vi har väldigt få skåp, men det är ju bara att anpassa sig. Utsikten genom köksfönstren är “to die for”, så vi har aldrig ångrat oss en sekund!

Köket är också mitt (Helenas) arbetsrum. I vanliga fall jobbar jag med bloggen här. Nu jobbar jag både med bloggen och med mitt jobb som folkhälsovetare. Två datorer står uppställda hela dagarna, tills det är dags för middag …

Rundvandring i vår husbåt - köket

Badrum

Bredvid köket och hallen har vi vårt badrum. Det är så litet att vi inte ens får in en duschkabin, men vi har duschdraperier … och fantastisk utsikt! (Vi har en film på fönstret som gör att man ser ut men inte in.)

Rundvandring i vår husbåt - badrum

Nedre däck – sovrum och träningsrum

På nedre däck har vi vårt största rum, där vi har sovrum, träningsrum och garderob i ett. På en stor del av golvet har vi träningsmattor, och här har vi en TV bara för att köra träningsprogram. Väldigt praktiskt att kunna träna hemma! (Men det gäller att inte göra utfall samtidigt mot långsidan, då kommer båten i gungning, haha.)

Rundvandring i vår husbåt - nedre däck

Vi har bra utrymmen för kläder här, med garerober, byrå, öppningsbar “puff” och hyllor med korgar.

Rundvandring i vår husbåt - nedre däck
Garderob

Pannrum (med tvättstuga och garderob)

På nedre däck ligger också pannrummet. En gång i tiden fanns båtens motor här, men idag finns ingen motor. Här finns däremot sånt som avloppspump, värmepanna och tvättmaskin. Vi har också en avfuktare. Den är bra för att hålla fukt borta från båten, men också för att torka kläder! Takhöjden här inne är … 165 cm?

Övre däck – vardagsrum

Om man istället går uppåt från köket kommer man till övre däck, där vi har vårt vardagsrum. Där är just nu betydligt stökigare (tänk sovrum och cykelverkstad i ett!), men i övrigt ser det ut ungefär som på bilderna … Här ser vi på TV och här har Peter sitt arbetsrum. Fantastisk utsikt från 11 fönster!

Däck – uteplats

Sist ut på denna rundvandring i vår husbåt har vi vår uteplats i fören. Här har vi ett stort bord, en grill och ofta våra elcyklar. Vi tycker att det är lite för trångt och är inte helt nöjda. Kanske kommer det någon förändring framöver. Men utsikten är det inget fel på!

däck

Hur bor du? Hur skulle ditt drömboende vara?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev