Meny Stäng

Husbåtsliv och tvättmaskinskaos

Nu är vi hemma i Stockholm och lever husbåtsliv. Härligt! Men det är självklart alltid någonting som krånglar, och när man bor i husbåt blir det gärna lite extra krångligt … Denna vecka har det varit tvättmaskinskaos. För vad gör man när tvättmaskinen går sönder och trappan är för smal för att man ska kunna lyfta ut eländet?

Husbåtsliv

Vi har inte varit hemma i husbåten så mycket i år eftersom vi rest så mycket. Därför är det extra härligt att vara här nu. Dessutom har vi fått flera fina dagar med blå himmel, sol och småbåtar som tuffar förbi i sann semesteranda.

För egen del har vi långt ifrån haft semester – vi har fullt upp – men det är ju ändå härligt när man kan jobba med fönstren på vid gavel.

Allt som oftast händer något utanför fönstren. Är det inte en båt som tuffar förbi så är det en kanot eller en svanfamilj.

Det har också varit trevligt att träffa grannarna på bryggan igen.

Och så är det ju härligt när man ser alla människor på restaurangens uteservering.

Träffar med familj och vänner

Vi har också träffat familj och vänner denna vecka. När man varit borta länge är det ju många man vill träffa. Samma dag som vi kom hem hade vår bloggkollega Christian, från Matochresebloggen, en träff för resebloggare, vilket var otroligt trevligt. Det var också han som bjöd på den här snygga och läckra hummusbrädan – väldigt gott!

En dag har vi också träffat min (Helenas) mamma och en annan dag blev det besök på libanesisk restaurang med både Peters son Robin och hans fru Alexandra, samt våra vänner Lennart och Beata. Jättemånga foton blev det inte – ibland är det nästan lite ”semester” att bara umgås, och inte fota så mycket.

Att få ut en trasig tvättmaskin ur en husbåt …

Men att komma hem har inte bara varit guld och gröna skogar. Helt plötsligt gick vår tvättmaskin, som står på nedre däck, sönder. Vi hörde av oss till en reparatör, men svaret var att det inte var någon idé att laga den. Vad gör man då? Jo, man köper en ny förstås. Problemet var bara att det inte gick att få ut den …

Nyhetsbrev

När vi skaffade tvättmaskinen, för många år sedan, hade vi fortfarande en öppning från nedre däck och rakt ut. Detta var den enda öppningen som var tillräckligt stor för tvättmaskinen, och här firade vi ner den med rep … Därefter stängde vi igen öppningen och bad till högre makter att tvättmaskinen aldrig skulle gå sönder. Men det gjorde den förstås till slut …

Arkivbild från 2013: Peter firade ner tvättmaskinen med rep …

Trappan ner till nedre däck är alltså för smal och vi hade två val: riva trappan eller montera ner tvättmaskinen i smådelar. Vi valde det senare … Hur man gör när man monterar ner en tvättmaskin? Det hade vi ingen aning om. Det var bara att skruva, banka och svettas …

WIFI.se

Slutligen låg den före detta tvättmaskinen i smådelar på en vagn. Fördelen? Att vi kunde sopsortera den på tippen: metall bland metall, plast bland plast och elektronik bland elektronik … Nu har vi beställt en ny tvättmaskin, som är smalare. Happy Friday!

Peter tillsammans med en före detta tvättmaskin

Vi förbereder för Elmia

Som sagt så jobbar vi inte bara med hemmafix. Just nu har vi fullt upp (minst sagt!) med förberedelser inför mässan Elmia Husvagn Husbil 2023. Vi är samarbetspartner för ”Destinationstorget” – en hall med cirka 20 utställare, cirka 15 föreläsare samt prisutdelningar, utlottningar, selfie-hörna och en massa andra happenings … Ibland undrar vi förstås vad vi gett oss in i, men … detta ska bli riktigt roligt! Hoppas vi ses!!!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Alltså, det känns hektiskt, men det har varit roligt att träffa familj och vänner, och det känns väldigt kul att det drar ihop sig inför Elmia. Och så är vi glada att vi fått ut tvättmaskinen förstås! Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

En av veckans middagar … en favorit!

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det fullt fokus på Elmia-mässan. Vi jobbar med förberedelser varje dag, och sedan åker vi ned någon dag i förväg, för att bygga montrar och annat. På freedomtravel.se blir det några fler reportage från norra Sverige, och därefter ska vi försöka rapportera lite från mässan.

Missade du förra Happy Friday? Läs Hemma igen – efter ”Bottniska viken runt” med husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev