Meny Stäng

Nytt pass … och äntligen en bäver!

Annons

Happy Friday! Efter åratal av väntan och flera idoga försök har vi till slut lyckats se en bäver. Och var då? Mitt i Stockholm! Jag (Helena) har också skaffat ett nytt pass, så att jag är redo för utlandsresor när det blir möjligt. Och så har vi fortsatt experimentera med mat …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nytt pass

I veckan har jag (Helena) skaffat ett nytt pass, eftersom mitt gamla gått ut. Passexpeditionen i Solna ligger på promenadavstånd från oss, så det passade bra att gå förbi under våra dagliga promenader. Vart vi ska resa? Ingen aning än, men nu är vi i alla fall förberedda. Happy Friday! (Min supermysiga kryp in i-vinterjacka kommer förresten från Ridestore.)

Nytt pass hos Polisen

Äntligen en bäver

Vet du hur länge jag längtat efter att se en bäver? Det började när vi var på bäversafari i Grövelsjön 2010. Mycket intressant, men ingen bäver i sikte. 2017 skrev jag en ”bucket list” över djur jag vill se, och självklart var bäver med på denna. Våra vänner Lennart och Beata har ofta sett bäver i utkanten av Stockholm och tog med oss på en egen liten bäversafari i Stockholm. Mycket trevligt, men fick vi se bäver? Nej, tyvärr. I år har vi dessutom sett många bävergnagda träd i olika naturreservat, men fortfarande ingen bäver.

Men i veckan var det äntligen dags! Vi passerade över St Eriksbron, som går mellan Vasastan och Kungsholmen i centrala Stockholm. Och vad ser vi där nedanför bron? En bäver! Alltså tänk att vi till slut skulle se den på en så central plats i stan! Jag ber om ursäkt för dåliga mobilfoton, men lyckan var total!

Uppmuntrande kommentarer

En annan sak som gör oss glada är alla uppmuntrande kommentarer. Nog är det mörkt och tråkigt nu, och att driva en reseblogg i dessa tider är svårt på precis alla sätt. De positiva kommentarerna betyder mycket och ger oss kraft att fortsätta. Här är några från veckan:

Hej Helena, som vanligt briljerar du textmässigt.

Detta kommer bli vår guide till sommaren då vi funderar på att köra längs Göta kanal. Tack för er fina sida.

Tack för att det alltid finns något intressant, lärorikt och inspirerande att läsa här på er blogg!!

Fortsatta experiment i köket

Vi lagade mycket lyxig mat under helgerna och vi har fortsatt med en del matexperiment, även om inte allt är lika lyxigt. Vad ska man annars roa sig med dessa dagar? En dag provade vi att koka kronärtskockor, vilket vi aldrig gjort förut. Vi serverade dem med smör, blandat med citronsaft. Det var gott och trevligt, men vi blev inte sådär supersålda så vi känner att vi måste göra detta igen och igen. Brukar du laga kronärtskockor?

Kronärtskockor
Kronärtskocka

Ett annat experiment i veckan var när vi köpte en fisk som vi aldrig köpt förut. Vi tänkte skriva om det snart, men är lite oroliga att ni börjar tröttna på vår ”matblogg”, haha. Hur som helst, i paketet ligger EN fisk. Kan du gissa vilken?

Fisk

Våra sociala medier

Jag tänkte också nämna att Peter numer lägger upp nya filmer på Vimeo (vi heter Freedomtravel där), istället för på Youtube. I övrigt är det som vanligt @freedomtravelnews på både Instagram och Facebook.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Vad tror du? Bävern förstås!!! Vad har varit positivt under din vecka? Vi vill veta!!

Veckan som kommer

Det är lite knepigt att planera framåt just nu (och ja, det känns mörkt emellanåt!!) men vi har också roliga planer på gång. Här på bloggen blir det rapporter från vår vardag och inspirerande artiklar om resmål i Europa.

Missade du förra Happy Friday? Läs Ris & Ros, Topp 9 och Matlagningsmaraton

Prenumerera på vårt nyhetsbrev